mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Huperzina - o substanta promitatoare in tratarea bolii alzheimer

Huperzina - o substanta promitatoare in tratarea bolii alzheimerUn supliment vegetal recunoscut stiintific ca
tratament in Alzheimer este Huperzine-A, un extras de te derit din pedicuta chinezeasca. Dole ca poate reviializa memorio si imbunatati capacitatea de concentrare provoaca agitatie printre oamenii de stiinta, inclusiv psihiatrii cercetatori de la Institutul National de Sanatate Mintala si cercetatorii farmaco-ogi. Dr. Debasis Bagchi, profesor asociat la facultatea de Farmacie a Universitatii Creighton, sustine ca Huperzine-A promite mult pentru o gama larga de tulburari de memorie si cerebrale, inclusiv Alzheimer.\"
Huperzine-A este utilizata in medicina populara chineza pentru intinerirea memoriei la rstnici.
Se spune ca pedicuta memoriei\" actioneaza similar medicamentelor cu prescriptie aprobate acum pentru tratarea Alzheimer. Atat Huperzine-A, cat si aceste medicomente manipuleaza iransmitatorul cerebral ace-tilcolina, cunoscut ca molecula memoriei\". Acetilcolina este anormal de scazuta in creierele afectate de Alzheimer, deoarece celulele nervoase deteriorate nu o mai sintetizeaza, iar o enzima (acetiicolinesteraza) distruge continuu si putinul existent. Huperzine-A, asemenea altor substante ce conser memoria, impiedica enzima sa distruga acetilcolina, pastrand astfel o cantitate mai mare necesara in inlesnirea transmiterii impulsurilor electrice intre neuroni. Tehnic, Huperzine-A, asemenea medicamentelor aprobate pentru tratarea bolii Alzheimer, este un inhibitor al acetlcolinesterazei\".


Multe studii, majoritatea intreprinse in China, arata ca Huperzine-A a intrecut cele doua substante farmaceutice majore aprobate pentru Alzheimer, Ari-cept (donepezil) si Cognex jtacrin), in refacerea memoriei la animalele batrane. Rapoartele arata, de asemenea, ca activitatea Huperzine-A este de durata. Un test la care au participat tineri voluntari sanatosi a aratat ca Huperzine-A a blocat enzima tinta timp de 288 de minute, permitand unei cantitati mai mari de acetilcolina sa circule prin creier, in timp ce medicamentul cu prescriptie, Physotigmine, a inhibat enzima pentru numai 20 de minute.Intr-un recent experiment dublu-orb intreprins la Universitatea Medicala Zhejiang din Shanghai s-a testat Huperzine-A pe pacienti bolnavi de Alzheimer. Jumatate au primit substanta amintita, jumatate un placebo vreme de doua luni. Functia cogniti a fost masurata prin teste standard de aur\", inclusiv scara Wechsler a memoriei si examenul statusului mintal minim. Cei care au primit Huperzine-A au obtinut rezultate cu 36% mai bune decat cei care au luat placebo.
Se stie de asemenea ca Huperzine-A a imbunatatit functia mintala a pacientilor cu dementa multiinfarct, cauzata de miniatacuri cerebrale repetate, ca si victimelor miasteniei gravis, o boala neuromusculara.
Huperzine-A este atat de atragatoare datorita aparentei lipse de efecte colaterale sl a toxicitatii foarte mici, un antaj important, and in vedere ca medicamentele aprobate cu prescriptie, cu acelasi mecanism de actiune, produc efecte colaterale brutale, indeosebi toxicitatea ficatului. Unele autoritati guvernamentale sunt totusi ingrijorate din cauza ca Huperzine-A, substanta dovedita a fi la fel de puternica ca si medicamentele curente sub prescriptie, poate fi nduta pentru a trata boala Alzheimer fara prescriptie, aprobare FDA sau testare clinica prealabila in Statele Unite. Ele considera ca Huperzine-A ar trebui cel putin utilizat sub supravegherea medicului.


Totusi, Alan P Kozikowski, directorul Programului Drug Discovery al Centrului Medical Georgetown din Washington, D.C., care a sintetizat Huperzine-A pentru prima oara, afirma ca uzul sau nu este limitat la pacientii cu Alzheimer, ci poate fi benefic pentru orice persoana ingrijorata ca si-ar putea pierde memoria. Oricine simte ca are probleme de memorie si-l dori, probabil, a spus el. L-am incercat eu insumi. Te face sa te concentrezi mai bine.\"
Cat de mult? in studiile chineze, doza tipica primita de pacientii bolnavi de Alzheimer este de 200 micrograme de doua ori pe zi. Dar si mult mai putin poate fi eficient. Dr. Alan Mazurek, neurolog la Centrul Rockville, New York, a raportat recent ca jumatate dintr-un grup mic de pacienti bolnavi de Alzheimer si-au imbunatatit functionarea mintala dupa ce au luat 100 micrograme de Huperzine-A pe zi.
In ciuda palmaresului promitator al Huperzine-A, argumentul ca are o eficienta la fel de mare ca a medicamentelor actuale poate sa nu fie o recomandare serioasa. Noile descoperiri publicate in Journal of trie American Medical Associaiion pretind ca medicamentele actuale eliberate cu prescriptie, menite sa conserve acetilcolina, sunt eficiente numai pentru pacientii aflati intr-un stadiu ansat de Alzheimer, nu si in cazurile mai usoare. Daca este asa, Huperzine-A ar putea fi de putin folos persoanelor cu tulburari usoare sau moderate de memorie. Sunt necesare mai multe teste clinice ' si unele sunt in curs ' pentru a determina potentialul Huperzine-A in imbunatatirea memoriei. Intre timp, fizicianul californian Ray Sahe-lian, autor a numeroase carti respectate despre remediile din te, recomanda utilizarea Huperzine-A doar ca tratament pentru Aizheimer, nu si pentru stimularea memoriei normale.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai