mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Sammy - noul antidepresiv

Sammy - noul antidepresivAcum cativa ani, iarba Sfantului loan si-a castigat renumele de leac natural pentru depresie ' alternativa preferabila la antidepresile cu prescriptie, lata ca acum vine o leta numita SAM-e (SAM-MY\"), sau S-adenozil-metionina, cu puteri la fel de mari. Este cel mai bun antidepresiv din cate am prescris vreodata\", afirma psihiatrul Richard Brown de la Colegiul Medicilor si Chirurgilor de la Columbia, coautor al unei noi carti despre SAM-e, Stop Depres-sion Now (Opriti acum depresia).
Asemenea ierbii Sfantului loan, SAM-e provine din Europa, unde este utilizat de doua decenii pentru ameliorarea depresiei, ca si a osteoartritei. Cercetarile multiple tin jur de 40 de studii, majoritatea intreprinse in Europa) indica faptul ca SAM-e combate depresia la fel de bine sau uneori chiar mai bine decat produsele farmaceutice conntionale. In general, studiile controlate pretind ca SAM-e are o rata a succesului de 70%, aproximativ egala cu cea a medicamentelor obisnuite. Dar SAM-e actioneaza mai rapid si fara efecte colaterale problematice, ceea ce il face unic si preferabil.Intr-adevar, primul studiu dublu-orb al SAM-e intreprins de cercetatorii italieni pe pacienti cu depresie grava a descoperit ca starea tuturor s-a imbunatatit dupa luarea suplimentului. Cativa s-au refacut aproape complet in decurs de patru zile. in 1994, trecerea in revista a studiilor efectuate pe parcursul a doua decenii (o metaanaliza) in Italia a aratat ca SAM-e a ameliorat intotdeauna depresia mai bine decat un placebo si a fost mereu cel putin la fel de eficient ca antidepresile triciclice. !n unele cazuri, SAM-e a intrecut medicamentele cu prescriptie.


Cercetatorii de la Unirsify of California din Irvine au at SAM-e cu desipramina, un anti-depresiv ciclic, intr-un test pe 26 de pacienti cu depresie. 62% dintre pacientii care au luat SAM-e s-au simtit mai bine, in atie cu 50% dintre cei care au luat deslpramina.
SAM-e este produs de corpul dumneavoastra. Este o componenta naturala a celulelor, sintetizata in organism din aminoacidul esential L-metationina si MP, substanta chimica a energiei celulare. SAM-e joaca un rol important in producerea energiei celulei, incurajat de acidul folie si de vitamina B12, SAM-e doneaza un fragment din sine (grupul metil) celulelor incinate, un eniment important la nil molecular\", dupa cum spune un om de sfiinfa. Acest transfer crucial de metil stimuleaza 35 de reactii chimice vitale in celule, cu efecte ample. Printre altele, promoaza fluiditatea membranelor celulelor ' importanta pentru functionarea celulei nervoase ' si producerea neurotransmitatorilor bunei dispozitii, in principal se-rotonina si dopamina. Se crede ca stimularea seroto-nlnei si a dopaminei este unul dintre modurile de baza prin care SAM-e combate depresia. Cand oamenii deprimati iau SAM-e, exista do ca nilul serotoninei si al dopaminei din sistemul lor nervos creste.
SAM-e mai face un miracol in creier. Celulele nervoase trebuie sa aiba SAM-e ca materie prima pentru a sintetiza glutationul, principalul antioxidant in neutralizarea toxinelor specifice creierului si a radicalilor liberi care neutralizeaza neuronii. Glutationul are, de asemenea, proprietati protectoare pentru creier si antiinflamatoare. Numai producerea glutatio-nului, stimulata de SAM-e, poate constitui un motiv suficient pentru luarea suplimentului. Cu varsta, concentratia glutationului si a SAM-e din creier descresc. In mod ciudat, luand suplimente de glutation, nilul celular sau sanguin al acestei substante nu creste. Efectul este insa produs de suplimentele de SAM-e, acestea numarandu-se printre putinele substante care pot ridica nilul pretiosului glutation.


Exista, de asemenea, unele do, declara dr. Teodora Bottiglieri, directorul departamentului de neurofarmacologie al Centrului Medical de la Baylor Unirsity, Dallas, ca SAM-e poate fi de folos persoanelor afectate de dementa, inclusi de Alzheimer. Dr. Bottiglieri, care a studiat SAM-e timp de aproape 20 de ani, a gasit niluri anormal de joase ale acestei substante in fluidul cerebrospinal al pacientilor cu Alzheimer.
Cel mai bun lucru la SAM-e este ca are o eficienta la fel de mare ca a medicamentelor cu prescriptie, dar are mai putine efecte colaterale si actioneaza mai rapid, astfel incat oamenii se simt mai bine intr-un timp mai scurt.\"


Dr. Richard Brown, Columbia.
Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai