mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Tumori testiculare
Index » Patologia chirurgicala a aparatului genital masculin » Tumori testiculare
» Patogenie

Patogenie


ShareTumorile testiculare germinale (TTG) deri din-tr-un precursor comun: celula germinala primordiala fertilizata care are un caracter totipotent de dezvoltare. Aceasta da nastere la doua tipuri de populatii celulare: embrionare si extraembrionare (trofo-blastice). Acest ultim tip de celule atesta un caracter inziv, dand nastere placentei; ele vor da nastere choriocarcinoamelor si tumorilor sacului vi-telin (yolk sac sau tumora de sinus endodermal).
Din grupul de celule embrionare, o parte (celulele somatice) se vor diferentia in ectoderm, mezo-derm si endoderm, stand la originea tuturor tesuturilor si organelor embrionului; una se desprinde de la inceput ramanand capul de linie al celulelor germinale (celula stern). Celulele embrionare vor da nastere - in functie de diferentiere/maturatie seminoamelor, carcinoamelor embrionare si tera-toamelor.
Dezvoltarea TTG poate fi asimilata procesului prin care celula primordiala totipotenta (precursorul comun) are capacitatea de a se diferentia intr-o celula agresi (trofoblast) sau de a da nastere succesiv diferitelor echilente embrionare si ulterior mature ale tuturor tesuturilor si organelor.
S-ar parea ca majoritatea TTG deri dintr-o rietate comuna numita carcinom in situ (CIS); ipoteza involutiei spontane a CIS este nedemonstrata.
Se pare ca CIS urmeaza doua directii de dezvoltare: fie pastreaza fenotipul de celula germinata primordiala dand nastere seminoamelor, fie formeaza elemente echilente embrionare ale celulelor stern si carcinomul embrionar.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Patologia chirurgicala a aparatului genital masculin:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai