mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Explorarea cailor biliare extrahepatice
Index » Patologia cailor biliare extrahepatice » Explorarea cailor biliare extrahepatice
» Ecoendoscopia

Ecoendoscopia


Share


Asocierea unui ecograf cu baleiaj rotativ (360%) de inalta rezolutie spatiala, ce utilizeaza ultrasunete de frecnta inalta, de la 7,5 MHz la 12 MHz si un endoscop permite studiul precis al modificarilor intra-murale ale tubului digestiv si a organelor incinate. Interpretarea corecta a imaginilor obtinute prin eco-endoscopie necesita prelevarea acestora printr-o pozitionare perpendiculara a transductorului pe structura sau leziunea ce este explorata. Prin schimbarea pozitiei transductorului ultrasonic se obtin sectiuni in trei dimensiuni, cea de a treia, respectiv extensia longitudinala a leziunii, fiind scanata prin miscarea lenta a aparatului in sens antero-poste-rior.
Ecoendoscopia utilizeaza in general frecnte de examinare inalte, ativ cu cele utilizate de ecografia conntionala transabdominala. Aceste frecnte determina obtinerea de imagini cu rezolutie inalta, dar nu permit decat o scazuta penetrare ultrasonica in tesuturi, de aproximativ 5-6 cm. Aceste frecnte inalte permit explorarea amanuntita a peretelui intestinal, a organelor incinate (cale biliara principala, pancreas si a elementelor vasculare) arterio-noase. Detaliile obtinute imping sensibilitatea metodei in a diagnostica leziuni de 1-2 mm. De regula, cu cat frecntele utilizate sunt mai inalte, cu atat penetrarea in tesuturi este mai putin profunda si inrs.
Ecoendoscopia permite studiul cu maxim de rezolutie spatiala a CBP de la papila la nilul conrgentei fiind utila in acelasi timp in explorarea culei biliare, a canalului cistic, a pediculului hepatic si a cefalopancreasului. Ofera relatii de o acuratete asemanatoare explorarilor imagistice radiolo-gice canalare (CPER sau PTC) fara inconientele acestor metode legate de morbiditate sau de capacitatea acestora de a explora numai lumenul ca-nalar biliar. Este deci utila in explorarea sindroamelor de colestaza extrahepatica indiferent de origine - colangiocarcinoame, tumori periampulare, litiaza (9) (. 7).Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia cailor biliare extrahepatice:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai