mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Legislatia medicului
Index » Legislatie medicala » Legislatia medicului
» Metodologia pentru aplicarea og nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului

Metodologia pentru aplicarea og nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului







CAPITOLUL I - DISPOZITII GENERALE

Ordonanta emisa de Ministerul Sanatatii Publice

A fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 364 din 13/05/2008.

ARTICOLUL 1.

(1) Rezidentiatul reprezinta forma specifica de intamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala. Prin exceptie, rezidentiatul cu timp partial asigura pregatirea numai in specialitatea medicina de familie.
(2) Rezidentiatul se organizeaza sub forma rezidentiatului pe locuri, a rezidentiatului pe post si a rezidentiatului cu timp partial si are o durata cuprinsa intre 3-7 ani, in functie de specialitate.
(3) Ministerul Sanatatii Publice organizeaza concursul de intrare si pregatirea prin rezidentiat.


(4) Pregatirea in rezidentiat incepe cu un stagiu de minimum 6 luni in modulul de baza al specialitatii, cu exceptia specialitatilor cu profil chirurgical pentru care pregatirea incepe cu un stagiu de minimum 6 luni in chirurgie generala.
(5) Coordonatorul/directorul de program de rezidentiat are obligatia de a urmari si a elua abilitatile practice ale rezidentului pentru specialitatea respecti, and dreptul, dupa caz, dupa minimum 6 luni, de a propune reconversia profesionala.

ARTICOLUL 2.

(1) Medicii, medicii dentisti si farmacistii care promoveaza concursul national de rezidentiat si aleg loc sau post in specialitate se confirma prin ordin al ministrului sanatatii publice.
(2) Pregatirea in rezidentiat se efectueaza in unitati sanitare acreditate, a caror nominalizare se face prin ordin comun al ministrului sanatatii publice si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului.


ARTICOLUL 3.


(1) Inscrierea la programul de pregatire in a doua specialitate se face in limita numarului de locuri disponibil, fiecare indrumator putand avea maximum 2 medici specialisti in pregatire.
(2) In cazul in care solicitarile depasesc capacitatea de pregatire, se organizeaza un test de selectie pe baza caruia se silesc persoanele admise in pregatire.


(3) Modulele de pregatire se efectueaza integral, cu frecventa, conform prevederilor Ordinului ministrului sanatatii publice si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 1.141/1.386/2007 privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prezute in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala.


ARTICOLUL 4.


(1) Incepand cu promotia 2005, absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, neconfirmati in rezidentiat, pot efectua 3 ani de practica supravegheata/asistata in unitati sanitare publice, cabinete de medicina de familie, la solicitarea acestor unitati, beneficiind de contract individual de munca pe durata determinata.
(2) Practica supravegheata/asistata se poate efectua exclusiv in unitatile sanitare publice in care nu se desfasoara program de pregatire in rezidentiat.
(3) Pe parcursul celor 3 ani, medicii care efectueaza practica supravegheata/asistata au obligatia sa se prezinte la concursul de rezidentiat si dobandesc dreptul de libera practica dupa promorea examenului de medic specialist.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Legislatie medicala:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai