mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Condimente
Index » Dieta nutritie » Retete » Condimente
» Pinul

Pinul







Pinus sylvestris


Fam Pinaceae


Originar din regiunile muntoase ale Europei si Asiei nordice si vestice, pinul poate atinge inaltimea de 30 m sau chiar mai mult. Se utilizeaza mugurii, denumiti in mod gresit muguri de brad, rasina ingrosata si distilata a arborelui (terebentina) si uleiul esential obtinut prin distilarea in pori a acelor.

Principalii constituenti ai mugurilor de pin sunt: esenta de terebentina (pinen, camfen, felandren etc.), malol, uleiul esential (pinen, silvestren, acetat de bornil, cadinen, pumilona etc.) Mugurii contin peste 200g de rasina la kg.

Acele, de asemenea sunt sursa de uleiuri esentiale folosite ca dezinfectant, dar contin si flavonoide si o cantitate mica de vitamina C. Jacques Cartier, in 1534, i-a intat pe indieni loarea antiscorbutica a extractelor din ace de pin.
Rasina de pin este bogata in terpene, care ii confera aroma caracteristica.

Infuzia din muguri de pin este folosita de multa vreme in tratamentul bronsitei, and proprietati antiseptice si antiinflamatorii. Este util in tratamentul bronsitei, litiazei urinare, prostatitei si reumatismului. Conform unor papirusuri egiptene, medicii faraonilor obisnuiau sa prescrie rasina de pin pentru pneumonie si alte afectiuni pulmonare. Rasina are efect descongestionant asupra mucoaselor, fiind un bun inhalant in afectiuni respiratorii. Picaturile de ulei esential adaugate in apa fierbinte produc un abur descongestionant pentru nas si sinusuri obturate.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor