mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Afectiuni ginecologice
Index » Boli » Afectiuni ginecologice
» Reproducerea

Reproducerea


ShareProblemele de sterilitate sunt discutate in detaliu in modulul 337. Abordarea cuplurilor infertile implica intotdeauna evaluarea deopotriva a barbatului si a femeii. Anamneza ar trebui sa caute informatii ca frecventa contactelor sexuale, raspunsurile sexuale ale amandurora, folosirea contraceptivelor sau lubrifiantilor, boli medicale precedente sau trecute si toate medicamentele luate.
Factorii asociati barbatilor acopera o treime din problemele de sterilitate. Prin urmare, una din primele proceduri in investigarea cuplurilor infertile trebuie sa fie analiza spermei ( modulul 336). Evaluarea initiala a femeii include o documentare despre ciclurile ovulatorii normale.

Un istoric cu menstre regulate, ciclice, predictibile, spontane, indica cicluri ovulatorii, care pot fi confirmate de graficul temperaturii bazale a corpului, biopsia de endometru la momentul adecvat sau masuratori ale progesteronului plasmatic in cursul fazei luteale a ciclului. Diagnosticul de disfunctie a fazei luteale (secretie progesteronica scazuta in faza Iuteala) poate fi silit, de asemenea, prin aceste metode. Ecografia transvaginala este folositoare pentru evaluarea dezltarii foliculare. Daca diagnosticul silit este boala ovarelor polichistice, incercarile de a induce ovulatia pot fi intreprinse printr-o varietate de metode, incluzand administrarea de clomifen, gonadotropine umane de menopauza (HMG = human menopausal gonado-tropins), bromocriptina sau agonisti ai hormonului eliberator de hormon luteinizant (LHRH) sau rezectia cuneiforma a ovarelor (acum realizata obisnuit prin cauterizare laparoscopica sau gaurire cu laser) ( modulul 337).

Cea mai frecventa cauza de sterilitate la femei este afectiunea tubara, de obicei datorata infectiei (boala inflamatorie pelvina) sau endometriozei. Afectiunea tubara poate fi evaluata prin obtinerea unei histerosalpingografii sau prin laparoscopie diagnostica. Afectiunile tubare pot fi tratate obisnuit prin tuboplastie si liza adeziunilor pe cale laparoscopica; in cazurile severe, infertilitatea se trateaza pin fertilizarea in vitro si transferul embrionului.
Un factor cervical ca si cauza a sterilitatii este identificat printr-o examinare postcoitala la momentul adecvat. In timpul acestei examinari se observa motilitatea spermatozoizilor in mucusul cervical. De asemenea, etiologiile imunologice ale sterilitatii pot fi testate printr-o varietate de teste de laborator. Cauza sterilitatii este necunoscuta la 10% din cupluri. in multe cazuri de infertilitate este acum posibila folosirea tehnologiilor reproductive ajutatoare, incluzand fertilizarea in vitro si transferul embrionic, transferul de garneti intratubar, transferul ovulului si embrionului crioprezervat si hipersti-mularea ovariana cu clomifen citrat sau gonadotropine urmata de insamantare intrauterina.

Dorinta de contraceptie este de asemenea o cauza frecventa pentru care femeile solicita tratament sau evaluare medicala. Cele mai larg folosite metode pentru controlul fertilitatii includ (1) metoda calendarului si a coitului intrerupt, (2) metode de bariera, (3) dispozitive intrauterine, (4) contraceptive steroide orale, (5) sterilizare si (6) art. Aceste metode si complicatiile lor sunt discutate in modulul 337.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai