mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

termeni medicali
Afectiuni ginecologice
Index » Boli » Afectiuni ginecologice
» Disfunctiile sexuale

Disfunctiile sexuale


Share


Unele femei cu disfunctii sexuale descriu neplaceri minore legate de tractul reproductiv, ca o modalitate de a aduce problemele sexuale in atentia medicului. Pe de alta parte, disfunctiile sexuale pot fi considerate cauza disconfortului abdominal inferior sau a dispareuniei cand de fapt etiologia reala este organica. Totusi, tot mai multe femei cer sfatul medicului din cauza problemelor sexuale care, ca provenienta, se afla la interfata dintre medicina si sociologie.

Raspunsul sexual normal incepe cu stimularea sexuala care determina socongestie genitala, ce duce la lubrifierea ginului in pregatirea pentru intromisiune. Lubrifierea este determinata de formarea unui transsudat in gin si, alaturi de congestia genitala, produce asa-numitul platou orgasmic dinaintea orgasmului. Stimulii sexuali (vizuali, tactili, auditivi si olfactivi) ca si un tesut ginal sanatos sunt conditii esentiale pentru socongestia genitala si lubrifierea ginala. In timpul etapei a doua a raspunsului sexual, contractii involuntare ale muschilor pelvici au ca rezultat un fenomen senzorial cortical placut, cunoscut ca orgasm. Stimularea directa sau indirecta a clitorisului este importanta in producerea orgasmului la femeie. In termeni simpli, disfunctiile sexuale se pot datora interferentei cu faza de stimulare sau cea orgasmica a raspunsului sexual. Fiecare dereglare poate fi datorata unei cauze organice sau functionale ori amandurora.
Bolile care afecteaza functia neurologica, cum ar fi diabetul zaharat sau scleroza multipla, pot impiedica stimularea sexuala normala. Afectiuni locale pelvine cum sunt ginitele, endometrioza si salpingo-orita pot impiedica raspunsul sexual normal datorita dispareuniei consecutive. Bolile sistemice debilitante, cum sunt cancerul si bolile cardiosculare pot inhiba indirect raspunsul sexual normal.
Mult mai obisnuit, imposibilitatea unui raspuns sexual normal este datorata unor factori psihologici ce afecteaza stimularea sexuala. Astfel de probleme includ dezinformarea, spre exemplu perceperea satisfactiei sexuale ca pe un lucru rau sau sentimente de vinotie legate de evenimente traumatice psihologice anterioare cum ar fi incestul, violul sau sarcina nedorita. Pe langa acestea, femeile care au avut in antecedente histerectomie sau mastectomie se percep pe ele insele ca "incomplete\". Stresuri ca anxietatea, depresia, oboseala si conflictele maritale sau interpersonale pot conduce la imposibilitatea raspunsului socongestiv si impiedicarea lubrifierii ginale. Femeile cu astfel de experiente pot fi incapabile sa ajunga la un raspuns sexual normal daca nu primesc un consult de specialitate. Astfel de probleme sunt abordate prin incercarea de a identifica si reduce stresurile cauzale.

Imposibilitatea de a ajunge la orgasm este o forma specifica de disfunctie sexuala.
In absenta orgasmului, multe femei se bucura de intalnirile sexuale in grade riabile datorita placerii apropierii intr-o relatie dorita, in mod particular cu un partener iubit. Totusi, pentru alte femei, relatiile sexuale cu orgasme rare sau absente sunt frustrante si nesatisfacatoare. in multe situatii, imposibilitatea obtinerii orgasmului este datorata stimularii insuficiente clitoridiene si poate fi indreptata prin consiliere adecta si educatie cu rabdare.
O entitate specifica, "ginismul\", consta in contractii dureroase, involuntare ale musculaturii ce inconjoara introitusul ginal este o cauza rara de dispareunie. Acesta este un raspuns conditionat la o spaima anterioara reala sau imaginara ori o experienta sexuala traumatica. Tratamentul este directionat spre eliminarea raspunsului conditionat prin dilatare progresi ginala de catre pacienta, asociata cu psihoterapia de cuplu.

Tipareste Trimite prin email


  Sectiuni Boli:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
 
Adauga documentAdauga articol scris
 
Copyright © 2008- 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor