mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Coada-soricelului

Coada-soricelului







Denumiri populare: Alunele, sorocina, brada-tel.ciuresica, crestatea. cravalnic, garva, iarba-oilor, iarba-stranutatoare, prasnel, rotate le-albe.
Descriere: Planta erbacee ale carei flori albe sau trandafirii se folosesc in medicina. Planta cresle pe marginea drumurilor, padurilor, lanurilor de cereale si in locuri necultivate, campuri, paduri, unde isi inalta manunchiul de flori mici, albe sau trandafirii. Denumirea de alunele este datorita credintei, in unele zone ale tarii (Banat), ca ar indeparta alunitele de pe fata.
Se folosesc: Florile - Florcs Millefolii si ta cu frunze si flori - Herba Millefolii.
Indicatii terapeutice: Bolile stomacului si intestinelor (enterocolite, gastrite, colici, eliminarea gazelor), bolile ficatului, menstruatia neregulata, menopauza, inflamatia ovarelor, stimularea apetitului, incontinenta urinara,, leucoree.


Mod de administrare: Datorita continutului de ulei volatil bogat in azulen, coada-sori ce Iul ui arc proprietati puternic antiseptice, apropiin-du-se de cele ale musetelului. Se recomanda in afectiunile stomacului st intestinelor, calmeaza colicile stomacale, ajuta la eliminarea gazelor si resileste pofta de mancare. Infuzia de coada-soricelului are o actiune de stimulare a ficatului, marind secretia biliara, calmand in acelasi timp colicile hepatice. Avand un principiu amar, care se gaseste in cantitate mai mare in frunze, are proprietati tonice si stimulatorii asupra apetitului. Se recomanda in starile alergice. Ceaiul de coada-soricclului influenteaza in bine menstruatia neregulata, avand proprietatea de a regla hemoragiile abundente si a calma durerile. Pentru hemoroizi se recomanda un amestec de coada-soricelului cu frunze de urzica, din care se beau doua-trei ceaiuri pe zi. in caz de constipatie se adauga si coaja de crusin. Ceaiul de coada-sori cei ului se recomanda in uncie cazuri de congestie cerebrala insotita de dureri puternice ale craniului, impotriva ametelii, greturilor, a bolilor de ochi insotite de lacrimari si dureri precum si a hemoragiilor nazale cauzate in special de schimbarea vremii. in cura de primavara ajuta la curatirea sangelui. in tuse si bronsita, in anumite stari nervoase, in boli ale cii urinare, ceaiul de coada-soricelului aduce o ameliorare. Ceaiul se prepara din doua linguri de ta la 500 mililitri apa. Se bea in cursul unei zile.


Penlru uz extern, in cazul inflamati ii or ovarelor se fac bai cu coa-da-soriceluiui. Durerile inceteaza, iar infiamatia se retrage treptat. Baile sunt eficiente si in incontinenta urinara a oamenilor in varsta si a copiilor, ca si in leucoree (poala alba, scurgeri). La prolaps uterin, baile de sezut cu coada-sori cel ului se fac o perioada mai indelungata de timp. Pentru prepararea bailor de sezut se lasa 100 g de coada-soricelul ui (intreaga ta) peste noapte in apa rece, se da a doua zi in ciocoi si se adauga la apa de baie. De regula, baile de sezut se asociaza cu ceai de coada-so-ricelului, cate doua-lrei cesti pe zi.Intrucat coada-soricelului este numita in vechile carti de te medicinale "leacul tuturor relelor\", ea poate fi folosita in mai toate cazurile in care alte te nu par a avea succes. Ea va alunga din organism, prin actiune depurativa, diferite boli instalate de ani de zile. Totul este sa se incerce folosirea acestei te. Coada-soricelului intra in compozitia urmatoarelor ceaiuri: antiastmatic, gastric, hepatic, contra colicilor si laxati- antihemoroidal.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor