mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Fasolea

Fasolea





Denumiri populare: Fasule, fasule, fasola, fasula, fasui, fasoli.
Descriere: Planta erbacee din familia leguminoaselor, cultivata pentru pastaile si pentru semintele sale, folosite in alimentatie. Pastaia tei, de culoare rde sau galbena, contine la maturitate boabe albe, rosiatice sau pestrite. Fasolea este ori- Fasole
ginara din Peru si a fost adusa in Europa numai dupa descoperirea Americii.
Se folosesc Pastaile fara seminte -■ Fructus Phaseoli sine semini-bus, care contin o scrie de acizi organici, vitamine si saruri minerale.
Indicatii terapeutice: Bolile rinichilor si cii urinare; are proprietati diuretice si antidiareice.
Mod de administrare: Ceaiul din teci de fasole maruntile mareste cantitatea de urina, inlatura excesui de apa din corp. O data cu aceasta se elimina si toxinele, contribuind la ameliorarea starilor reumatice, in afectiunile rinichilor si cii urinare.In cistite (afectiuni ale cii urinare) calmeza spasmele, normalizand urinarea. De asemenea, eruptiile pielii, acneea (cosuri), cedeaza dupa o cura de fasole rde folosita ca aliment, sau ceai preparat din teci uscate. O astfel de cura aduce o mare imbunatatire si in starile de diabet zaharat. Datorita acidului silicic pe care-l contin tecile de fasole se recomanda si ca un remineralizant al organismului.
Ceaiul se prepara dintr-o lingura de teci care se fierb 15-20 de minute intr-un sfert de litru de apa. Se beau doua-trei cesti pe zi. in diabet, ceaiul se bea neindulcit sau indulcit cu zaharina. Ceaiul se mai poate prepara si in modul urmator: peste patru linguri de teci maruntite se toama1 un litru de apa si se lasa o noapte la macerat. Dimineata se fierb pana cand lichidul scade la jumatate. Aceasta cantitate se imparte in doua-trei portii si se bea in cursul zilei.
Tecile de fasole intra in compozitia ceaiurilor dietetic si antireumatic.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor