mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Mustarul-negru

Mustarul-negru







Descriere: Mustarul-negru este o ta de cultura.
Se folosesc: Semintele - Semen Sinapis nigrae, care contin o cantitate apreciabila de ulei gras, un glucozid si un ferment, ce, in contact cu apa, da nastere la esenta de mustar.
Indicatii terapeutice: Cataplasmc rcvulsive, activand circulatia sangelui si descongestionand unele organe ca plamanii, creierul etc.
Mod de administrare: Semintele de mustar-negru se intrebuinteaza macinate, pentru cataplasme revulsive (produce congestie la locul unde se aplica, activand circulatia sangelui). Prin proprietatea pe care o are de a atrage sangele la locul dureros, mustarul provoaca o activare a circulatiei sangelui, facand astfel sa dispara durerile sau sa se descongestioneze unele organe ca plamanii, creierul etc.
Cataplasma se pregateste in felul urmator: 100 g faina de mustar se amesteca cu apa calduta de 25-30° pana se formeaza o pasta moale. Nu se intrebuinteaza apa fierbinte, deoarece distruge fermentul si nu se formeaza esenta de mustar. Pasta care se obtine se pune intre doua carpe si se aplica pe locul dureros. Se lasa un sfert de ora, apoi se scoate, pu-tandu-se aplica pe alt loc.
La copii sau la cei care nu pot suporta actiunea iritanta a mustarului, cataplasma se prepara dintr-un amestec de 50 g faina de mustar cu 100 g faina de in.
Faina de mustar se mai foloseste sub forma de bai locale sau generale in tratarea reumatismului, nealgiilor, racelii, gripei etc. Pentru o baie locala se pun 25-30 g faina de mustar intr-un saculet, peste care se toarna 2-3 litri apa calda de 25-30°. in cazul unei bai generale se adauga o cantitate mai mare (250 g) de faina de mustar, iar saculetul se agita in apa. Atat baia locala cat si cea generala dureaza 20-30 minute.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor