mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pediatrie
Index » Boli si tratamente » Pediatrie
» Boala celiaca

Boala celiacaMalabsorbtia se prezinta adesea insotita de diaree, anemie (cu deficit de folati sau de fier), si de o incapacitate de dezltare. Teoretic, desi rareori si clinic, poate coexista si rahitismul. Abdomenul poate fi proeminent, cu eversiune a ombilicului, cauza fiind enteropatia indusa de gluten (care se gaseste in grau si orz). Pentru biopsia de intestin subtire se inghite o capsula Crosby care este dirijata spre intestinul subtire sub control radiologie si activata prin suctiune.
Diagnosticul4 se face la nivelul vilozitatilor unde apare o atrofie in perioada in care pacientul consuma gluten, atrofie care se remite (cu disparitia completa a fenomenelor clinice) atunci cand se exclude glutenul. In cazul in care exista indoieli cu privire la eficienta excluderii glutenu-lui se poate face un \"test de procare cu gluten\". Diagnosticul este confirmat de prezenta anticorpilor anti-endomisium si anti-reticulina, si a IgA-gliadinei in timpul alimentatiei care contine gluten, si disparitia acestor anticorpi atunci cand glutenul este eliminat din alimentatie.In ceea ce priveste tratamentul acesta va consta dintr-un regim fara gluten. Se r elimina graul, orzul, secara si orice preparate care contin faine din aceste graminee (paine, prajituri, placinte), fiind inlocuite cu orez, soia, cartofi, zahar etc. Se pot prescrie biscuiti, faina, paine si paste fainoase lipsite de gluten. Se va tine seama de faptul ca cele mai mici abateri de la dieta pot sa proace recrudescenta fenomenelor clinice. Se poate incerca o reintroducere prudenta a glutenului.
Alte cauze de malabsorbtie pot fi: parazitarea cu Giardia, prezenta infectiilor cu rotavirusuri, dezltarea exagerata a bacteriilor, sensibilitatea la lapte.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor