mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pediatrie
Index » Boli si tratamente » Pediatrie
» Malnutritia

MalnutritiaMalnutritia nu se intalneste in mod obisnuit in tarile dezvoltate dar este una din cauzele majore de mortalitate si morbiditate infantila in intreaga lume, si din acest motiv are importanta pentru noi toti.
Kwashiorkor-ul este datorat unei lipse alimentare de proteine si aminoacizi esentiali. Boala este caracterizata de intarziere in dezvoltare, diaree, apatie, anorexie, edeme, depigmentarea tegumentelor si a parului, anemie si distensie abdominala. Valorile serice ale glucozei, potasiului, magneziului, colesterolului si albuminei sunt scazute. Tratamentul consta in reeducarea copilului si a familiei acestuia (precum si a factorilor politici), si in asigurarea unei diete cu cantitati progresiv crescute de proteine de calitate si de tamine.
Marasmul. Este caracterizat de deficit caloric -si o discrepanta marcata intre inaltime si greutate. Copilul prezinta distensie abdominala, diaree alternand cu constipatie, infectii. Examenul de laborator va pune in edenta o scadere a albuminei serice. La copii mici o circumferinta a treimii mijlocii a bratului mai mica de 9,9 cm (indiferent de rsta) este un indicator mai bun al starii de malnutritie grava decat markeri traditionali ai acesteia (ca, de exemplu, 65% din greutatea medie corespunzatoare varstei, 85% din inaltimea medie a varstei si 70% din greutatea medie a inaltimii).
Tratament. Uneori poate fi necesara alimentarea parenterala, pentru a resili o stare de hidratare si o functie renala normale. in stadiul urmator se asigura o dieta echilibrata si suplimente taminice. Cu toate acestea, atit statura cit si circumferinta craniana pot sa ramana mici.
N.B. Kwashiorkor-ul si marasmul pot coexista.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor