mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pediatrie
Index » Boli si tratamente » Pediatrie
» Mersul tardiv

Mersul tardivCopin inta sa mearga in jurul rstei de 1 an. in cazul in care copilul nu a inceput sa mearga pana la rsta de 18 luni, se ridica doua intrebari: copilul este normal din punct de vedere fizic? intarzierea se obser si in alte domenii?
a-sSe considera posibilitatea unui sindrom Duchenne (distrofie musculara) precoce - se face consiliere genetica inainte de viitoarea sarcina. O alta cauza importanta este luxatia congenitala de sold.
Paralizia cerebrala este o tulburare cronica de postura si miscare provocata de o leziune a SNC care survine inainte de rsta de 2 ani si care nu are un caracter progresiv. Simptomele constau in coordonare deficitara a miscarilor si intarziere mintala (in 35% din cazuri).1 Prelenta este de 2/1000. Durata obisnuita a supravietuirii este de 16 ani, fie ca este sau nu asociata cu o retardare mintala gra (QI


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor