mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Retina
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Retina
» Retinopexie pneumatica

Retinopexie pneumaticaRetinopexia pneumatica este o metoda de tratament a bolnalor cu DR, propusa de curind. Ea consta in crioterapie si introducerea gazului intraocular si este mai simpla si mai putin periculoasa decit indentarea sclerala. Singura complicatie posibila a acestei metode este decolarea de retina persistenta, ca urmare a intrarii gazului in spatiul subretinian. S-a publicat o lucrare despre 7 bolna la care aceasta complicatie a aparut in timpul incercarii de retinopexie pneumatica. 5 ochi erau cu cristalin, 1 afak, 1 pseudofak. in toti ochii rupturile retiniene nu au depasit ca spatiu 1 Ora. DR s-a extins pe zona maculara in 5 ochi. intr-un singur ochi au aparut rupturi multiple. in 4 ochi rupturile s-au localizat in spatele ecuatorului, in 3 anterior acestuia. Injectarea gazului s-a efectuat prin pars a, temporal. La toti ochii s-au observat bule de gaz subretiniene in perioada postoperatorie, timpuriu. Gazul din spatiul subretinian dadea retinei desprinse o stralucire de perla\" si o forma de cupola.
In 3 ochi gazul subretinian a iesit prin ruptura in spatele trosului datorita pozitiei obligatorii a capului bolnavului, intr-un ochi, in ciuda existentei unei bule mari de gaz sub retina, s-a reusit blocarea rupturii pe calea presarii scle-rale. In 3 ochi a aparut necesitatea trectomiei, schimbarea gazului cu un lichid si, de asemenea, a crioterapiei sau a cndotratamcntului cu laser. in 5 ochi s-a reusit reaplicarea retinei.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor