mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Retina
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Retina
» Gimnastica aerobica

Gimnastica aerobicaMaculopatia hemoragica este o afectiune caracterizata prin aparitia spontana a unei mici hemoragii maculare unilaterale la indivizi in buna sanatate aparenta.In majoritatea cazurilor nu se gaseste o cauza, uneori insa stressuri pasagere ale sistemului scular pot fi incriminate in etiologia probabila.
Recent, autori americani au descris astfel de maculopatii hemoragice la persoane care practica exercitii de gimnastica aerobica.
NA : Gimnastica aerobica este solicitanta. Trebuie efectuata in prealabil coagulograma si testul de permeabilitate capilara. in mod frecvent, persoanele ce practica aceste exercitii fizice fac spargeri de -se cu echimoze (credem ca e preferabila o gimnastica mai paminteana, suedeza de exemplu). In ambele situatii .te recomanda terapie prin dobesilat de calciu (Doxium) timp de 2'3 saptamini, urinata de o terapie mai indelungata cu nifedipin (chelator al calciului).


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor