anaritiul herpetic, infectia HSV a degetelor, poate aparea ca o complicatie a herpesului oral sau genital primar, prin inocularea rusului printr-o solutie de continuitate pe suprafata epidermei, ori prin introducerea directa a rusului in zona mainii, in cazul expunerii profesionale sau de alta natura. Semnele si simptomele clinice constau intr-un debut brusc, cu edem, eritem si sensibilitate locala, la nivelul degetului infectat. Se observa aparitia leziunilor culare sau pustuloase la varful degetului, greu de diferentiat de cele din
infectiile piogene bacteriene. Febra, limfadenita si limfadenopatia epitrohleara si axilara sunt frecvente. Infectia poate fi urmata de recaderi. Diagnosticul precoce este esential pentru a eta o interventie chirurgicala inutila si care ar putea favoriza exacerbarea si transmiterea afectiunii. Chimioterapia antirala (pentru a accelera ndecarea procesului) este in general recomandata ( mai jos).
Herpes gladiatorum HSV poate infecta aproape orice zona a pielii. Infectiile HSV cutaneomucoase ale toracelui, urechilor, fetei si mainilor au fost descrise la luptatori. Transmiterea acestor infectii este facilitata de traumatismele pielii, ce surn in timpul luptelor. Diagnosticul si terapia prompta sunt necesare pentru oprirea diseminarii infectiei.