mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Virusuri adn
Index » Boli infectioase » Virusuri adn
» Infectiile viscerale

Infectiile visceraleInfectarea cu HSa organelor viscerale apare, de obicei, in urma viremiei si este frecventa implicarea mai multor organe. Totusi, manifestarile infectiei cu HSpot implica uneori numai esofagul, plamanul sau ficatul. Esofagita HSpoate aparea in urma extinderii directe a infectiei HSorofaringiene la esofag sau poate aparea de novo, prin reactivarea HSsi diseminarea virusului in mucoasa esofagiana, pe calea nervului vag. Simptomatologia predominanta a esofagitei HScuprinde odinofagia, disfagia, durerea retro-sternala si pierderea in greutate. Se pun in evidenta multiple ulceratii ovale, pe un fond eritematos, cu sau fara pseudomem-brane albicioase in placi. Cel mai des este afectat esofagul distal. Pe masura evolutiei bolii, o friabilitate difuza se poate extinde la intregul esofag. Nici examenul endoscopic, nici cel cu bariu, nu pot diferentia esofagita HSde esofagita cu Candida sau de ulceratiile esofagiene datorate ingestiei de lichide fierbinti, radiatiilor sau substantelor corozive. Cel mai util material pentru diagnostic sunt secretiile prelevate endoscopic pentru examen citologic si cultura. Chimioterapia antivirala sistemica reduce frecvent simptomatologia si vindeca ulceratiile esofagiene.


Pneumonita HSeste rara, exceptand cazul pacientilor cu imunosupresie severa, si apare prin extinderea la parenchimul pulmonar a traheobronsitei herpetice. Se produce, de obicei, o pneumonie necrozanta de focar. Se poate produce si o diseminare hematogena a virusului din infectia cutaneomucoasa orala sau genitala, iar atunci apare o pneumonita interstitiala bilaterala. in pneumonitele HSV, suprainfectiile cu bacterii, fungi si paraziti sunt frecvente. Mortalitatea in pneumonita HSnetratata la pacientii imunosupresati este mare (>80%). HSa fost, de asemenea, izolat din tractul respirator inferior, la persoanele cu sindrom de detresa respiratorie a adultului (SDRA). Totusi, relatia intre izolarea HSsi patogeneza SDRA este neclara.
HSeste o cauza rara de hepatita la pacientii imunocom-petenti. Infectia cu HSa ficatului se asociaza cu febra, crestere brusca a bilirubinei si a transaminazelor serice si leucopenie (globule albe


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai