mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli produse de bacili enterici gram-negativi
Index » Boli infectioase » Boli produse de bacili enterici gram-negativi
» Tratament

Tratament







Asemanator oricarui proces infectios, fundamentul tratamentului in infectia cu E. coli este dublu: terapia antimicrobiana si eliminarea puroiului, tesutului necrotic si corpilor straini. Vor fi discutate principiile generale de tratament. Pentru tratamentul infectiilor specifice si pentru informatii despre antibioticele specifice, cititorul este trimis la modulele ce trateaza sindroamele infectioase particulare si la modulul despre chimioterapia antimicrobiana (modulul 140).
Cateva clase de antibiotice si diferite antibiotice din aceste clase au devenit recent disponibile pentru tratamentul infectiilor produse de membrii clasei enterobacteriaceelor, inclusiE. Coli (el 155-l). Alegerea antibioticului, a dozelor si a duratei de tratament depinde de: (1) locul infectiei, (2) prezenta sau absenta afectiunilor ce pot favoriza complicatiile, (3) sensibilitatea sau rezistenta tulpinilor izolate, (4) severitatea bolii, (5) un istoric - sau lipsa acestuia - de alergie la un antibiotic posibil util, (6) costul regimului de tratament, (7) alti factori (daca pacienta este sau nu gravida sau varsta pacientului). Infectiile tractului urinar servesc drept exemplu pentru a arata cum influenteaza acesti factori tratamentul. Cistita necomplicata la femei sanatoase se trateaza 3 zile cu trimetoprim-sulfametoxazol oral. Un pacient alergic la sulfonamide poate fi tratat cu fluorochinolone 3 zile. Un pacient diabetic sau o gravida ce are o astfel de infectie are nevoie de 7 zile de tratament. Pentru gravide, alegerea antibioticului este limitata la amoxicilina, nitrofurantoin macrocristalin sau cefpodoxim proxetil. Pacientii cu pielonefrita usoara, necomplicata, pot fi tratati cu trimetoprim-sulfametoxazol sau fluorochinolone oral timp de 10-l4 zile. Gravidele cu pielonefrita si orice pacient cu pielonefrita severa trebuie sa primeasca antibiotice intravenos in spital; se alege intre ceftriaxon, ciprofloxacin, gentamicina cu sau fara ampicilina, aztreonam, imipenem/cilastatin, sau o penicilina cu spectru larg. Dupa rezolvarea simptomelor acute, un antibiotic oral va inlocui antibioticul intravenos pentru o durata totala a tratamentului de 14-21 zile. Din nou, alegerea este dictata de factorii mentionati mai sus - de ex. evitarea aminoglicozidelor la diabetici, evitarea imipenemului daca pacientul are insuficienta renala si, la gravide, evitarea fluorochinolonelor si precautie pentru gentamicina (ce poate produce la fat afectarea toxica a celui de al optulea nercranian).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai