mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Mecanismele leziunii imune
Index » Boli ale sistemului imun » Mecanismele leziunii imune
» Reactiile alergice mediate de ige - ana-filaxia

Reactiile alergice mediate de ige - ana-filaxia







Celulele T helper care antreneaza raspunsurile antialergice de tip IgE sunt de obicei celule T inductoare de tip TH2 care secreta IL-4, IL-5, IL-6 si IL-l0. Mastocitele si bazofilele au receptori de mare afinitate pentru portiunea Fc a IgE (Fc RI) si antialergenul IgE fixat pe celula "armeaza\" efectiv bazofilele si mastocitele. Eliberarea mediatorului este declansata de interactiunea antigenului (alergenului) cu IgE cuplata cu receptorul Fc; mediatorii eliberati sunt responsabili de modificarile fiziopatologice ale bolilor alergice ( elul 305-6). Mediatorii eliberati din mastocite si bazofile pot fi impartiti in trei mari categorii functionale: (1) cei care cresc permeabilitatea vasculara si care produc contractia musculaturii netede (histamina, factorul de activare plachetara, SRS-A, BK-A), (2) cei care sunt chemotactici sau activeaza alte celule inflamatorii (ECF-A, NCF, leucotriena B4) si (3) cei care moduleaza eliberarea altor mediatori (BK-A, factor de activare plachetara) ( modulul 310).

REACTIILE CITOTOXICE ALE ANTICORPILOR In acest tip de leziune imunologica, anticorpii fixatori de complement (CI -fixatori) indreptati impotriva tesuturilor sau celulelor normale sau straine (IgM, IgGl, IgG2, IgG3) fixeaza complementul pe cale clasica si initiaza o succesiune de evenimente similare cu cele initiate de depunerea compexului imun, ceea ce duce la liza celulara sau leziune tisulara. Exemplele de reactii citotoxice mediate de anticorp includ liza hematiilor in reactiile transfu-zionale, in sindromul Goodpasture cu formarea de anticorpi antimembrana bazala glomerulara si in pemus lgar, cu anticorpi antiepidermici care induc boli buloase cutanate.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor