mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Ginecologie
Index » Boli si tratamente » Ginecologie
» Anomalii genitale

Anomalii genitale


Share



Vaginul si uterul. Deri din sistemul tubular mullerian, prin fuzionarea partilor dreapta ti stanga. Grade diferite de tulburari ale fuzionarii dau duplicatii de diverse lipuri.
Septurile ginale: suni destul de frecvente (si de multe ori trecute cu vederea la examinare).
Duplicarea cervixului si/sau a uterului poale trece ti ea neobserta, de exemplu pana cand femeia ramane insarcinata in uterul fara sterilet!
Un uter partial divizat (bicornuai) sau un uter partial dezvoltat (uni-cornuat) se poate manifesta prin avorturi spontane recurente, in special in al doilea trimestru, sau prin dificultati la nastere. Aceste anomalii se pot diagnostica la hisierosalpingografie.
Un uter absent sau un uter rudimentar, cu endometru absent reprezinta tulburari rare. Se manifesta prin amenoree primara.
Vaginul absent sau scurt nu este foarte frecvent, insa se poate corecta prin chirurgie plastica. Membrana de la gura ginului situala la locul unde elementele sistemului mullerian fuzioneaza cu cele ale sistemului urogenital (himenul) poate fi neperforala. Se manifesta prin amenoree primara, asociata cu un isioric de dureri abdominale si distensie pentru cate zile in fiecare luna; himenul este bombat sub presiunea sangelui menstrual neeliminat (hemaiocolpos). Se trateaza prin incizarea himenului.
a-s Anomaliile genitale coexista de obicei cu anomaliile renale si de aceea este necesara indicarea unei UIV si a unei ecografii.
Ore rudimentare pot aparea in sindromul Turner (p. 849). Orele pot fi absente in sindromul testicular feminizant, dar sunt prezente tes-licule primitive (p. 262). Din resturile tesutului de dezvoltare initial (de exemplu sistemul wolffian) se pot forma chisturi in jurul orului sau in ligamentul larg.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor