mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Anghina / angina,

Anghina / angina,







1). inflamatie a faringelui si a a migdalelor
2). - pectorala - boala care se manifesta prin accese de sufocare si dureri in regiunea inimii
1) Angina ca inflamatie a faringelui si amigdalelor, sau mai popular rosu in gat\" reprezinta una dinte cele mai frecvente afectiuni, in special la copii mici, pana in 7 ani.
Cel mai frecvent, anginele sunt virale, evolueaza 7-l0 zile cu simptome nespecifice (febra, tuse, secretii, alterarea starii generale), pot fi tratate cu mijloace nespetifice (medicamente pentru simptomele existente) si cu metode populare: cataplasme cu cartof si ghimbir pe gat (cartof ras cu ghimbir ras si spirt, pe o compresa si aplicate pe zona gatului, 30-60 minute, seara), sau comprese calde cu spirt pe zona gatului, precum si repaus la domiciliu, 4-5 zile.


Daca se complica, pacientul trebuie vazut de medic si indicat un tratament specific situatiei.
Atunci cand apar frecvente episoade de angina, mai ales dupa inceperea gradinitei sau scolii, adica dupa intrarea in colectivitate, cea mai buna solutie este reprezentata de stimularea imunitatii si intarirea organismului
Pentru preventia episoadelor de angina, medicina naturala are mai multe posibilitati.
Folosirea regulata a produselor Lmunogrip, Imunogrip junior si Imunogrip Plus, in cure de 4 zile, cu 4 zile pauza, cate 2-3 luni, la debutul anotimpului rece, in dozele adecvate varstei, poate ajuta la rarirea sau disparitia episoadelor de angina.
Schema cu macerate glicerinice recomandata pentru preventia anginelor recurente este: Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigmm MG=D1, 25-30 picaturi in apa, dimineata. Extract din mladite de Maces- Rosa canina MG=D1, 25-30 picaturi in apa, la pranz, Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1, 25-30 picaturi in apa, seara, 2-3 luni, la inceputul anotimpului rece. Dozele de macerate glicerinice se silesc in functie de varsta copilului.
Tratamentul episoadelor de angina este combinat, de cele mai multe ori incluzand preparatul Imunorezistan sau Imunorezistan junior, in dozele corespunzatoare varstei si macerate glicerinice specifice: Extract din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG\"D1 sau Extract din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1, Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1, Extract din mladite de Lemn cainesc - Ligustrum lgare MG=>D1, si eventuai remedii homeopatice specifice, in functie de simptomele existente sau de constitutia copilului.
Pentru formele usoare de angine, exista formule homeopatc complexe, care pot fi administrate 3 granule de 4-5 ori pe zi, cateva zile: Formula 76 sau Formula 17.

2) Angina pectorala- senzatia de angoasa si o presiune toracica provocata de un aport insuficient de oxigen la inima
Angina pectorala este o afectiune a inimii datorata de cele mai multe ori proastei oxigenari a inimii si afectarii circulatiei coronariene.In aceasta situatie, regimul de viata este extrem de important: miscarea fizica in aer liber, perioadele de relaxare alternand cu perioade de activitate, alimentatia bogata in legume, fructe si cereale si saraca in grasimi animale, sare si proteine animale, consum moderat de lichide (mai ales ceaiuri calmante si supe calde).


Medicina naturala propune urmatoarele remedii gemoterapice:

Extract din muguri de Sanger - Cornus sanguinea MG=D1, care este marele remediu gemoterapic al starilor trombotice acute si al alterarii crizei hematice, indicat in special pentru preventia starilor pre-infarctuale sau a infarctului in curs de dezvoltare si a coronaritelor trombotice (dizolva microtrombii in formare si impiedica ocluzia coronarelor). Se administreaza singur, sau de cele mai multe ori impreuna cu Extractul din mladite de Paducel - Crataegus oxyacantha MG=D1.
Extractul din mladite de Paducel - Crataegus oxyacantha MG-Dl are un tropism electiv pentru inima, coronare, sistemul cardiovascular, sistemul neurovegetativ si neurocardiac. Este un tonic cardiac, care diminua, reintareste si regleaza pulsatiile inimii, avand si actiune antispastica si coronarodilatatoate.
Extractul din muguri de Liliac- Syringa lgaris MG=D1 are un tropism electiv asupra cordului si arterelor coronare, favorizand vasodilatatia arterelor coronare si o crestere a irigatiei cardiace, ameliorand nutritia si troficitatea miocardului. Este indicat in angina pectorala si in sindromul coronarian, impreuna cu Extract din muguri de Sanger - Cornus sanguinea MG=D1 si Extract din mladite de Paducel -Crataegus oxyacantha MG=D1,
Extractul din mladite de Maslin - Olea europaea MG=D1 este un produs gemoterapic cu actiune electiva asupra vaselor arteriale, care amelioreaza spasmul arterial si arteriolar mai ales la nivelul vaselor cerebrale, coronare si renale, fiind indicat si in hipercolesterolemie si disli-pidemie. Poate fi indicat in tratamentul de durata al anginei pectorale, in diferite combinatii, cu Extract din muguri de Sanger- Cornus sanguinea MG=BAZ, Extract din mladite de Paducel- Crataegus oxyacantha MG=D1 si Extract din muguri de Liliac- Syringa lgaris MG=D1.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice