mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Candidoza,

Candidoza,





infectie cu ciuperci din genul Candida

Apare din ce in ce mai frecvent in ultimul timp, in special sub forma de candidoza bucala sau vaginala, sau mai ales ca si candidoza digestiva sistemica, ca urmare a generalizarii utilizarii antibioticelor pentru orice tip de afectiune intercurenta, chiar si virala.
Candidoza se dezlta ca urmare a dezechilibrului florei intestinale si locale normale a organismului, pTecum si ca urmare a acidifierid pH-uIui local.
Pentru candidoza vaginala exista o solutie populara simpla si eficienta: baile de sezut cu apa cu sare. Se prefera un lighean inalt, in care sa se poata intra numai cu sezutul iar apa sa ajunga pana sub ombilic, se pune apa cat de fiarta se suporta (zona perineului suporta apa mai fiarta decat restul corpului) in care se dizolva un pumn de sare si apoi se sta cu fundul in apa 5 minute. Apa se va raci si nu mai este eficienta. Se fac astfel de bai 21 de zile la rand. Dupa primele zile, r apare scurgeri vaginale abundente, chiar colorate, apoi totul se curata si elutia este deosebit de buna.
Medicina naturala propune combinatia de 3 macerate glicerinice: Extract din mladite de Buxus - Buxus sempervirens MG=D1 pentru intarirea imunitatii mucoasei, cu Extract din mladite de Lemn cainesc -Ligustrum vulgare MG=D1 cu efect cicatrizant asupra mucoaselor bucala si vaginala si Extract din mladite de Mur - Rubus fructicosus MG=D1 in special in candidoza bucala.
Cele trei macerate se folosesc in doze de 35-40 pic in apa, fiecare odata pe zi, unul dimineata, altul la pranz si al treilea seara, atunci cand sunt indicate toate trei (candidoza bucala), sau unul dimineata (Extract din mladite de Buxus- Buxus sempervirens MG-D1) si celalalt seara (Extract din mladite de Lemn cainesc- Ligustrum vulgare MG=D1), in candidoza vaginala.

Exista si un remediu homeopatic numit Candida, din care se poate administra o schema in scara, impreuna cu remediul de constitutie sau de stare al persoanei. Schema propune 3 granule de Candida CH 5, 14 zile, apoi 3 granule de Candida CH 7, 14 zile si apoi 3 gTanule de Candida CH 9, 14 zile. Se poate continua cu Candida CH15 si eventual Candida CH 30, functie de elutie si reactia persoanei.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor