mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Aerocolie

Aerocolie







o acumulare excesiva de gaze in tubul digestiv, care poate cauza simptome neplacute: ragaieli (eructatii), distensie si ba Io nare abdominala, cu durere si stare neplacuta
De cele mai multe ori, aerocolia se datoreaza unei alimentatii inadecvate, in care
- fie exista un exces de alimente care produc gaze (bauturi acidulate carbo-gazoase, sau exces de fructe crude ori sucuri de fructe, ori combinatii de alimente),
- fie conditiile de alimentatie sunt improprii (mananca prea repede, fara sa mestece bine si atunci nu are loc digestia bucala, rbeste prea mult in timpul mesei si inghite prea mult aer - cum se intampla ia mesele de afaceri, sau ia masa la ore nepotrivite - cum se intampla la nunti, la care se mananca sarmale la 3 sau 4 noaptea!)


- fie se combina obiceiuri daunatoare cu alimentatie necorespunzatoare (fumat, alcool, cafea in exces, cu mancare tip fast-food, care accentueaza flora intestinala de putrefactie din intestin) si eventual raspunsul ia telefonul mobil in timpul mesei.
Asadar, prima masura naturala ce poate fi luata in caz de aerocolie deranjanta este supravegherea alimentatiei, respectarea unui orar fiziologic alimentar (cu 2 sau 3 mese zilnice, ultima fiind servita cu macar 3 ore inainte de culcare), mestecatul bine si cu gura inchisa si consumul unor alimente bine preparate, echilibrate din punct de vedere al continutului, nutritive si energizante.
Gemoterapia ofera cateva solutii terapeutice pentru aerocolie: Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=DAZ, administrat 1-2 ml in putina apa, inainte de mesele principale (sau imediat dupa mesele principale, pentru persoanele mai sensibile), de 2-3 ori pe zi, cea. o luna de zile are o actiune eutrofica asupra mucoasei intestinale si gastrice, fiind un antispastic excelent si un reglator al motilitatii culei biliare. Extractul din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1, impreuna cu Extractul din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1 are o actiune si mai intensa asupra meteorismului abdominal, al flatulentei si distensiei abdominale, avand o actiune reglatoare asupra florei bacteriene si intestinale. Se pot administra 1-2 ml in apa, Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, del-2 ori pe zi, dimineata (nu se administreaza seara, din cauza efectului fiau tonic general) si 1-2 ml Extract din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1, in putina apa, seara, zilnic, 1-2 Juni - pentru reglarea intestinala dar si generala a pacientului.



Extractul din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1 este un mare reglator al axei car tic o-hi p o tal a mice, imbunatatind secretia si moti-iitatea gastro-duodenala. Este indicat la persoane tensionate, stresate, agitate, la care apar cel mai frecvent aceste tulburari tip aerocolie; o combinatie buna este cea dintre Extract din mladite de Rozmarin -Rosmarinus officinalis MG=D1 de 1-2 ori pe zi, in prima parte a zilei si Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG=Di, de 1-2 ori pe zi, in a doua parte a zilei, timp de o luna-doua.
Dintre maceratele glicerinice mai noi pe piata, Extractul din boboci de Magnolie - Magnolia officinalis MG=DAZ este foarte activ in tulburari functionale gastro-enterice cu motilitate alterata, in meteorism cu disbioze intestinale, constipatie si colon iriil. Se poate administra 1-2 ml in apa, de 3 ori pe zi, dupa mesele principale, 1-2 luni, sau in combinatie cu Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, daca exista si probleme hepato-biliare asociate sau cu Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1, daca exista si stari de stres, anxietate, nerzitate.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice