Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
A. Tumori benigne
1. Tumora glomica. Majoritatea se diagnosti-cheaza la adulti, mai ales subungveal, palma, antebrat, picior. De cele mai multe ori este tumora unica. Microscopic cuprinde proportii variabile de structuri vasculare si muschi neted (. 25).
B. Tumori intermediare
1. Hemangiopericitomul apare la adulti. Sunt prezente hipoglicemia, malformatii vasculare si ane-vrism. Prognosticul depinde de numarul de mitoze.
Imunohistiochimic s-a aratat ca celulele de he-mangiopericitom contin mentin. Citogenetic au fost remarcate anomalii cromozomiale multiple.
C. Tumori maligne
1. Glomangiosarcomul. Se intalneste exceptional de rar, constand in arii de tumora de glomus, benigna in asociatii cu arii de sarcom care consta in celule fusiforme.
2. Hemangiopericitomul malign. Clinic se aseamana cu hemangiopericitomul. Diagnosticul histo-logic se bazeaza pe atipii nucleare, mitoza crescuta, hemoragii si necroze.