mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Forme anatomo-clinice ale tumorilor de tesuturi moi
Index » Tumori ale tesuturilor moi » Forme anatomo-clinice ale tumorilor de tesuturi moi
» Fibromatoze

Fibromatoze


Share


1. Fibromatozele superficiale palmare (Dupuytren) si tare (Ledderhose) apar la persoane in rsta. Se prezinta sub forma de noduli miofibroblastici, placati pe tendoane si aponevroza, formand fibroza retractila a aponevrozelor respective. Este mai frecvent intalnita la epileptici si diabetici. Exista doua forme clinice: forma simpla, in care este interesat un deget, si forma complexa, in care sunt prinse mai multe degete. Evolueaza in cinci faze progresiv agrante. Tratamentul poate fi medical - infiltratii cu cortizon sau chirurgical, care consta in apone-vrectomie.
2. Fibromatoza profunda desmoida (fibromatoza agresi). Mai corect este termenul de fibromatoza agresi utilizat, deoarece astfel se definesc caracterele inzive, permeative si progresive ale tumorii formate din fibroblasti, fibrocite si abundent colagen (. 12). Se localizeaza frecvent profund in tesuturile moi. Desi local are agresivitate ca sarcomul, se deosebeste de acesta pentru ca nu manifesta malignitate progresi si nu da metastaze. Are predilectie pentru tinerii barbati. Cele intraabdominale sunt mai frecvente la femei.
Simptome: tumora care creste, antreneaza dureri, tulburari functionale. Se insinueaza in directia muschilor, a aponevrozelor, tendoanelor. Tratamentul este chirurgical. Daca extirparea nu se poate face, se recomanda iradierea. Iradierea asociata cu actul chirurgical da rezultate bune. Sunt cazuri exceptionale cand compresia pe nerv, se mari ale membrelor, impune chiar amputatia. Nu da metastaze, dar poate evolua spre organe vitale.
3. Sindromul Gardner (fibromatoza mezenterica) este asimptomatica sau produce tulburari datorita inziei sau obstructiei mezenterice.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Tumori ale tesuturilor moi:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai