mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


I
Index » Termeni medicali » I
» Insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca





Insuficienta cardiaca presupune o incapacitate a inimii de a-si asuma functia de pompare si de propulsare a sangelui. Este in principal complicatia unei boli cardiace.
Insuficienta cardiaca (sau ventriculara) stanga poate fi consecutiva unei hipertensiuni arteriale, unei atingeri vasculare, unei boli cardiace congenitale precum coarctatia aortica, unei cardiopatii ischemice, unei miocardiopatii. O tulburare a ritmului, o anemie serioasa, o hipertiroidie pot, de asemenea, sa farizeze aparitia unei insuficiente cardiace.
Insuficienta cardiaca stanga comporta o hipertensiune
si o staza de sange in plamani (edem pulmonar), responsabila de o jena respiratorie, uneori intensa, la efort apoi si in repaus.
Insuficienta cardiaca (sau ventriculara) dreapta este de cele mai multe ori consecutiva unei hipertensiuni arteriale pulmonare, cauzata la randul ei de o afectiune pulmonara. Ea mai poate fi datorata unei cardiopatii congenitale.
O insuficienta ventriculara stanga poate sa se complice cu o insuficienta ventriculara dreapta si astfel poate crea o insuficienta cardiaca globala.
Oboseala este un semn frecvent al insuficientei cardiace. Insuficienta cardiaca stanga proaca o jena respiratorie. La inceput aceasta jena se observa doar in timpul sau dupa exercitiul fizic (dispnee de efort), apoi ea se intensifica si sfarseste prin a persista chiar si in repaus. Pentru a respira mai bine, bolnavul doarme in pozitie sezand in pat (dispnee de decubit). El poate sa se trezeasca noaptea din cauza unei crize de edem pulmonar acut cu jena respiratorie acuta, respiratie zgomotoasa, transpiratii si expectoratie cu spuma.
Aceasta criza necesita un tratament de urgenta.
Insuficienta cardiaca dreapta creeaza o hipertensiune in sistemul venos, responsabila de o dilatare a venelor jugulare la gat, de o crestere a lumului ficatului, de edeme ale gleznelor si gambelor, uneori de o jena abdominala si tulburari digestive.
Tratamentul este cel al simptomelor si cel al cauzei. El cuprinde odihna la pat in pozitie sezanda si respectarea stricta a unui regim alimentar sarac in sare. Bolnavul primeste diuretice, destinate sa usureze organismul de excesul sau de apa si de sare si care diminueaza lumul de sange circulant. in unele cazuri, sunt administrate vasodilatatoarele sau digitalicele si ele antreneaza o ameliorare neta in cateva ore.
O data controlata insuficienta cardiaca, trebuie atacata cauza ei.
O boala valvulara poate fi corectata chirurgical, o cardiopatie ischemica poate fi tratata prin pontaj aorto-coronarian sau prin angioplastie coronariana transcutanata.
Numeroase alte cauze sunt, de asemenea, accesibile tratamentului: hipertensiunea arteriala si aritmiile sunt tratate cu medicamente, in timp ce comunicatiile interauriculare si interventriculare sunt inchise printr-o interventie chirurgicala pe cord deschis.
Prevenirea este, de asemenea, esentiala si consta in supravegherea oricarei boli de inima inaintea aparitiei insuficientei cardiace si in aplicarea unui tratament al primelor stadii ale acesteia. Totusi, atunci cand insuficienta cardiaca este consecutiva unei afectiuni a miocardului care elueaza de multa vreme sau unei boli pulmonare cronice, prognosticul este, in general, mai putin farabil.



Articole care vorbesc despre Insuficienta cardiaca

Insuficienta aortica

ETIOLOGIE Aproximativ trei patrimi din pacientii cu insuficienta aortica (IA) pura sau predominanta sunt barbati; femeile reprezinta majoritatea printre pacientii cu IA care prezinta asociat boala vallara mitrala. La aproximativ doua treimi din pacientii cu IA boala este de origine reumatismala, RAA .....
[
b> continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » valvulopatii

Pancreatita cronica si insuficienta pancreatica exocrina

CONSIDERATII GENERALE SI ETIOLOGICE Boala inflamatorie cronica a pancreasului se poate manifesta sub forma unor episoade de inflamatie acuta a unui pancreas afectat anterior sau ca o afectare cronica, cu durere persistenta sau malabsorbtie. Cauzele de pancreatita cronica sunt similare cu cele ale pa .....
[ continuare articol ]
Index » Afectiuni ale pancreasului » pancreatita acuta si cronica

Tratament pancreatita cronica si insuficienta pancreatica exocrina

Tratamentul pacientilor cu pancreatita cronica este directionat catre doua probleme majore, si anume, durerea si malabsorbtia. Pacientii cu puseuri dureroase intermitente sunt tratati esential ca si cei cu pancreatita acuta ( mai sus). Pacientii cu durere severa, persistenta trebuie sa evite complet .....
[ continuare articol ]
Index » Afectiuni ale pancreasului » pancreatita acuta si cronica

Alimentatia in insuficienta cardiaca

Notiunea de insuficienta cardiaca este deseori folosita pentru stari ce par diferite intre ele, fiindca de fapt nu se poate vorbi despre o boala bine definita, ci de o gama intreaga de stari, de gravitate diferita. S-ar putea spune chiar ca nu exista o insuficienta cardiaca, ci nenumarate insufici .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » dietoterapie

Antiemetic

Substanta cu efect antivomiti .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » a

Insuficienta circulatorie vertebro-bazilara

- Simptomatologia pe intelesul tuturor : Ameteli, tulburari de echilibru, zgomote in urechi, la un bolnav in varsta cu spondiloza cervicala, ateroscleroza. - Tratamente posibile : Tratament Clasic : Dupa instigatiile radiologice se aplica tratament general - la indicatia medicului specialist OR .....
[ continuare articol ]
Index » Ghidul pacientului » ce afectiuni tratam in clinica



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai