mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectiile mainii sl degetelor
Index » Patologia chirurgicala a mainii » Infectiile mainii sl degetelor
» Tratament

Tratament







Principii generale de tratament. Tratamentul incorect sau aplicat cu intarziere poate avea efecte dezastruoase asupra mainii. De aceea este importanta cunoasterea unor principii generale de tratament inainte de a detalia tratamentul chirurgical individual. Folosirea antibioticelor este justificata in primele 24-48 ore de la debut, cand adminis-
trarea unui ATB cu spectru larg alaturi de imobilizare in pozitie eleta a segmentului de membru poate opri procesul. Dupa aceasta perioda prin procesul de tromboza al selor locale patrunderea antibioticului in focar este putin probabila. Multiplele spatii si timente ale mainii permit localizarea rapida a infectiei. Selectia antibioticului se face initial empiric, pe baza constatarii ca cel mai frecvent agent cauzal este stafilococul aureu. Dupa ce ne stau la dispozitie rezultatele culturii calitative si cantitative se poate trece la conversia spre agentul de electie functie de sensibilitate. in absenta osteo-mielitei administrarea peste 7-l0 zile nu este justificata. Calea initiala poate fi parenterala, ca dupa 2-3 zile sa se treaca la ruta orala. Administrarea indelungata a antibioticelor nu se poate justifica in infectiile partilor moi. Infectia debuteaza ca o celulita, in acest punct tratamentul chirurgical nu se justifica. Incizia si drenajul devin necesare in prezenta abcesului. Plasarea inciziilor pentru drenaj trebuie sa asigure accesul direct la colectie si sa respecte principiile acceptate ale chirurgiei mainii. Prelungirea lor ulterioara trebuie sa fie posibila daca extensia procesului o cere. Traversarea piturilor de flexie in unghi drept trebuie evitata. Prezerrea integritatii selor, nervilor si tendoanelor este evidenta. Se urmareste mentinerea aportului scular asupra tesuturilor precum si evitarea unor cicatrici sensibile. Orice procedura trebuie efectuata sub banda hemostatica. Exsanghinarea in forta a membrului este contraindicata, o elere de cate minute fiind suficienta (. 1) (6, 15).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor