mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Traumatismele partilor moi contuzii plagi
Index » Patologia chirurgicala a mainii » Traumatismele partilor moi contuzii plagi
» Fracturile falangelor

Traumatismele partilor moi contuzii plagi


Traumatismele partilor moi, desi se constituie mai rar in leziuni cu risc vital imediat, mai ales cand au o amploare mai mare, pot prezenta o morbiditate deloc de neglijat, chiar si cu un tratament corect efectuat. Adeseori, la prima evaluare a unui traumatizat, este dificil de stabilit cu precizie daca leziunile acestuia au o severitate deosebita sau nu. Importanta cu totul aparte pe care o au politraumatis-mele, justifica intru totul discutarea lor separata. in capitolul de fata intentionam sa prezentam principalele aspecte legate de diagnosticul si tratamentul traumatismelor de parti moi neinsotite de leziuni cu risc vital imediat. Definit in sens larg, traumatismul reprezinta ansamblul manifestarilor locale si generale produse de un agent vulnerant asupra organismului. Rezultatul interactiunii agent vulnerant - organism este reprezentat, in functie de interesarea tegumentului, de doua mari categorii de leziuni (7): A. Traumatismele inchise sau contuziile, in care se produc leziuni tisulare si/sau viscerale fara a exista o solutie de continuitate a tegumentului B. Traumatismele deschise, in care afara de leziunile tisulare si/sau viscerale mai mult sau mai putin profunde, elementul caracteristic il constituie existenta unei plagi, adica a unei solutii de continuitate a tegumentului.

Share


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniPatologia chirurgicala a mainii:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai