mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Aparatura sl instrumentar
Index » Notiuni de chirurgie laparoscopica » Aparatura sl instrumentar
» Lantul imagistic - laparoscopul

Lantul imagistic - laparoscopul







Circuitul de imagine (. 4) este cel mai complex dintre sistemele echipamentului. Prima piesa, laparoscopul, este cuplat la o videocamera miniaturizata, prin care imaginea organelor abdominale este transpusa pe un monitor TV. Pentru iluminarea cavitatii abdominale, laparoscopul este racordat la o sursa de lumina rece. Reglarea activitatii videocamerei se face prin asa-zisa unitate de control. Pentru memorizarea imaginilor exista o serie de anexe: videorecorderul VHS, aparate de fotografiat speciale etc. in principiu, circuitul de imagine se aseamana prin tehnologie cu cel al televiziunii.
Calitatea imaginilor este esentiala pentru reusita interventiei laparoscopice. Diversele deranjamente, care pot sa apara, se datoreaza nu atat unor defectiuni electronice, cat unor greseli de manevrare, lata de ce cunoasterea unor notiuni elementare legate de functionarea circuitului de imagine permite optimizarea performantelor chirurgicale si rezolvarea rapida a unor deranjamente banale care pot insa sa puna sub semnul intrebarii reusita interventiei laparoscopice.

Laparoscopul uzual (sau telescopul) are diametrul de 10 mm. El prezinta o serie de elemente componente: circuitul imaginii si cel al luminii.
a. Circuitul imaginii incepe cu sistemul de receptie (lentila-obiectiv) situat la extremitatea distala a instrumentului. in functie de unghiul de preluare a imaginii distingem doua tipuri: laparoscopul axial (frontal) cu vedere directa (0°), mai usor de manevrat si laparoscopul cu vedere in unghi de 30-45° (. 5). Acestea din urma permit unui came-raman experimentat obtinerea unor imagini din puncte inaccesibile laparoscopului cu vedere directa, asa-zisa vedere "dupa colt\". Din acest moti ele sunt preferate de multi chirurgi. Exista si telescoape alcatuite din doua portiuni: una pro-ximala rigida si o alta distala, flexibila, care poate acoperi un unghi de peste 150°. Ele nu au intrat inca in uzul curent.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Notiuni de chirurgie laparoscopica:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai