mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Angiografia
Index » Explorari moderne in chirurgie » Angiografia
» Gusa multinodulara

Gusa multinodulara







in cazul gusei multinodulare, evidente clinic si ecografic, scintigrafia este utila pentru precizarea caracterului heterogen fixator si deci functional al diferitelor regiuni (noduli fixatori sau afixatori) cat si, in corelatie cu alte explorari de medicina nucleara (radioiodocaptarea si mai ales dozarea TSH si a hormonilor tiroidieni), a caracterului toxic sau nu al gusii care alaturi de eventualele semne (clinice sau radiologice) de compresiune traheala, esofagiana sau recurentiala, sa conduca la indicatia de ablatie chirurgicala a gusii.
Imaginea scintigrafica se prezinta sub forma unor arii de fixare a radiofarmaceuticului situate in zona de proiectie a tiroidei, cu dimensiuni mult marite fata de Scintigrafia tumorala
Scintigrafia este utila in vizualizarea unor formatiuni tumorale cu localizare la nivelul diferitelor tesuturi sau organe, radiofarmaceuticele utilizate fiind diferite in functie de natura tesutului la nivelul caruia este localizata tumora. Studiile dinamice permit in plus, aprecierea scularizatiei formatiunii. Performantele scintigrafiei tumorale depind de specificitatea de fixare a radiofarmaceuticului pe tesutul tumora! fata de cel normal, pe celulele maligne fata de celule tumorale benigne dezvoltate din acelasi tesut de baza, si chiar, in prezent, in relatie cu malignitatea celulara. Radiofarmaceuticele analoage ale unor molecule cheie in meolismul celular, cum este 18FFDG - unul din cei mai frecvent utilizati radio-trasori in PET, permit practic o "vizualizare\" a meolismului tumoral, scintigrafia devenind astfel un procedeu deosebit de util pentru eluarea nein-zi a unei formatiuni tumorale.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Explorari moderne in chirurgie:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai