mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Sfaturi
Index » Dieta nutritie » Sfaturi
» Psihoterapiile naturiste

Psihoterapiile naturiste


Dominarea mentalului este scopul ultim al numeroaselor metode ce vizeaza, prin tehnici specifice, stapinirea emotiilor, imbunatatirea memoriei, a puterii de concentrare si a tonusului nervos sau, pur si simplu, dezvoltarea psihica, pentru a trai o viata mai fericita si mai putin stresata.
Psihoterapiile se adreseaza celor care incearca sa rezolve probleme mai profunde ce isi gasesc originea in copilarie sau chiar in viata intrauterina (metoda Tomatis). in tulburarile sexuale importante, psihoterapia este adesea tratamentul esential care permite extirparea afectiunii din radacina si reconstruirea structurilor mentale echilibrate.
Orientalii practica de mii de ani tehnicile de stapinire a mentalului si a corpului prin T'ai chi chuan, yoga sau prin meditatie. De citi ani, aceste metode s-au occidentalizat, fiind regrupate sub denumirile de sofrologie si de psiho-relaxare.


Cuprins:

Principalele indicaţii

Principalele tehnici


Principalele indicaţii

sus sus
Tehnicile de relaxare şi de stăpīnire a mentalului sīnt indicate īn special celor care se droghează cu tranchilizante şi cu alte sedative.


Stăpīnirea mentalului ne permite să ne trăim din plin viaţa şi, īn special, să dormim mai bine (mai regulat şi mai profund, orice s-ar īntīmpla), să ne recuperăm mai repede după efort, să ne concentrăm mai bine, să ne īmbunătăţim capacitatea de memorare, să eliminăm urmele mentale ale stresurilor minore, să "īncasăm" mai bine loviturile pe care ni le pregăteşte viaţa, să ne ameliorăm, din punct de vedere calitativ, performanţele sexuale.

Principalele tehnici

sus sus
Relaxarea dinamică a lui Jacobson, antrenamentul autogen al lui Schultz, sofrologia18, autohipnoza, yoga mentală, meditaţia19, vidul mental, rugăciunea, rebirth-al (tehnică respiratorie ce recreează alcaloza de la naştere), bioenergia, gīndirea pozitivă20, muzicoterapia cu scop relaxant, respiraţia controlată etc.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor