mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Tratarea cu ajutorul florilor
Index » Boli si tratamente » Terapia florala » Tratarea cu ajutorul florilor
» Panica

Panica


Share

Iarba osului este ta cea mai potrita poentru persoanele care sufera de stari extreme de spaima.


Alte flori

Plop tremurator: Frica de lucruri abstracte, de exemplu intuneric, fantome, moarte.


Balusca: Spaima in urma unei intamplari traumatice.

Cretisoara: Frica de lucruri concrete ca spatii inchise, cladiri inalte, multimi de oameni.


Iarba osului (Helianthemum nummularium)

Planta, care atinge 10 cm, este intalnita in special in regiunile de deal. Florile ei gaibene pot fi vazute intre lunile mai si august. Esenta este extrasa prin metoda soarelui.


Sufletul tei

Deoarece florile gaibene ale ierbii osului se diferentiaza clar de mediul inconjurator prin intensitatea euforii, doctorul Bach a recunoscut in ele un semn de alarma al sufletului omenesc. Aceasta ta insufla curaj si resileste echilibrul interior, fiind una dintre cele mai importante flori Bach pentru cazuri de urgenta.
Caracteristici

Persoanele care necesita un tratament cu aceasta ta sunt chinuite de o frica acuta. Au trecut prin intamplari tragice (accidente, catastrofe naturale, boli grave etc.) care le-au marcat foarte tare, dezechilibrandu-i din punct de vedere emotional. Oricine intra in panica intr-o astfel de situatie, dar cei care au un psihic mai labil depasesc mult mai greu acest moment.
Iarba osului poate fi folosita si in cazul oamenilor irascibili si speriosi din fire, care intra in panica fara un motiv intemeiat. in situatii grave si in cazuri de urgenta ei nu mai vad si nu mai aud nimic, se simt ca paralizati; ar vrea sa fuga, dar nu pot face nici un pas. Sunt palizi la fata, pe frunte le apare sudoare rece. Le tremura genunchii de spaima, iar inima te bate sa le sparga pieptul.
Persoanele carora li se recomanda tratamentul cu iarba osului au, in general, un psihic foarte labil. In anumite situatii se blocheaza, nu mai pot gandi logic si nu mai sunt capabili sa reactioneze.
Dupa accidente sau alte intamplari traumatice, au de multe ori cosmaruri, din care se trezesc inspaimantati si le trebuie mult timp pana cand reusesc sa se linisteasca.
Aceste persoane sunt extrem de nervoase, nu rezista la stres si clacheaza de multe ori in situatii dificile.
Panica acuta se intalneste frecvent la oamenii care au consumat tranchilizante vreme indelungata.


Copii
Copin se trezesc noaptea din cauza cosmarurilor, g si nu mai pot fi linistiti decat foarte greu. in situatii mai dificile intra imediat in panica, incep sa tipe sau se ascund speriati intr-un colt. Sunt copii isterici, irascibili, cu neri foarte slabi.
Efectele florii de iarba osului
Mai ales in cazuri de urgenta, iarba osului este deosebit de eficienta, ajutand pacientii sa-si mentina echilibrul interior.
Folosita intr-un tratament de lunga durata, aceasta ta este foarte folositoare in cazul persoanelor nervoase si sperioase din fire, care au deseori reactii nejustificate de panica. Acesti oameni vor avea mai multa incredere in ei insisi si vor infrunta cu mai mult curaj situatiile stresante.


Alte masuri de precautie

Exercitiile de relaxare si antrenamentul mintal pot duce la o imbunatatire zibila a starii pacientului, prin reducerea incordarii si a nervozitatii acestuia.
Ele sunt de asemenea folositoare pentru ca cei speriosi se poata depasi mai usor momentele dificile. Daca acesti oameni ai crize de isterie si stari de spaima, nu numai in urma unei intamplari care i-au marcat foarte tare, ci si in ata de zi cu zi, trebuie neaparat sa consulte un terapeut cu experienta. Sub nici o forma nu trebuie sa inceapa sa ia tranchilizante.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Tratarea cu ajutorul florilor
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai