mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea cu ajutorul florilor
Index » Boli si tratamente » Terapia florala » Tratarea cu ajutorul florilor
» Apatie

Apatie







Orzul este ta cea mai potrita in cazul disperarii si al lipsei totale de speranta.


Alte dori

Maces: Acesti oameni s-au resemnat total, si-au pierdut orice interes si nu mai fac altceva decat sa vegeteze. Mustar salbatic; Oameni deprimati fara motiv.


Orz (JJlex europaenus)

Orzul poate fi intalnit pe teren uscat, pietros. Aceasta ta infloreste intre lunile martie si iunie. Pe tulpina plina de ghimpi apar flori galbene, stralucitoare.


Esenta se obtine prin metoda soarelui.

Sufletul tei
Florile, asezate pe tulpina plina de ghimpi, simbolizeaza curajul.
Caracteristici
Oamenii care necesita tratament cu aceasta ta sunt obositi, lipsiti de energie si distrusi din cauza loturilor si a dezamagirilor suferite in cursul etii. Nu mai poseda resursele necesare pentru a putea reveni si pentru a o lua de la capat. Viata li se pare lipsita de sens, nu mai au incredere in ei insisi si nici nu mai spera ca pot fi ajutati. Daca aceste persoane contracteaza o boala, este posibil ca toate terapiile sau tratamentele pe care le aplica sa nu mai aiba efect. in acest caz, se descurajeaza complet, sunt disperate si\" nu mai au vointa necesara pentru a putea lupta cu boala. Sunt connse de faptul ca, indiferent ce ar incerca, vor da gres. Vad totul in negru si ata nu mai are nimic sa le ofere. Nu au nici un pic de initiativa, nu incep nimic nou, fiind connsi ca oricum nu vor fi capabili sa duca ceva pana la capat. Ei insisi nu vor face nimic pentru a-si imbunatati situatia.


Copii
Lipsa de speranta, care se exprima fie printr-un comportament agresiv, fie printr-o pasitate plina de tristele, se poate citi in ochii acestor copii. La scoala sunt in general retrasi, nu se pot incadra in nici un grup si se simt marginalizati. Rezultatul se concretizeaza de multe ori in notele proaste pe care le obtin. in multe cazuri, factorii care declanseaza aceste conflicte interioare pot fi gasiti in problemele familiale.
Efectele florii de orz
Orzul ajuta pe cei resemnati sa-si recastige increderea, sa gaseasca curajul de o lua de la capat si taria sufleteasca necesara pentru a putea innge dificultatile inerente ale etii de zi cu zi. Ei vor simti ca nu este totul in zadar si ca exista intotdeauna o posibilitate de salvare, o cale de a iesi la liman. isi vor accepta destinul, nu se vor mai compatimi si vor incepe sa acorde tot mai multa importanta aspectelor pozitive ale etii.
Alte masuri de precautie
Oamenii care se gasesc in aceasta situatie se mobilizeaza foarte greu. Chiar si vorbele bune si incurajarile celor din jur nu au o influenta prea mare asupra lor. Totusi, este important sa nu cedeze si sa incerce sa lupte impotriva acestei stari de pesimism si a lipsei de speranta.


O masura de precautie recomandata in aceste cazuri este actitatea fizica. Acesti oameni trebuie sa faca regulat sport, deoarece astfel vor invata sa-si antreneze vointa, devenind acti in ciuda unei motivatii minime. Si plimbarile in aer liber, pe timp insorit, sunt recomandate, gandurile negre fiind uitate, cel putin pentru moment. Antrenamentul mintal poate ajuta de asemenea foarte mult. Daca programul este facut pe o perioada mai lunga de timp si in mod regulat, efectele pozitive nu vor intarzia sa-si faca aparitia, oamenii fiind capabili sa depaseasca momentele de criza. Atat gandurile pozitive, cat si cele negative pe care le avem influenteaza foarte mult existenta si destinul nostru, drumul pe care-l urmam in ata.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor