mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Tratarea cu ajutorul florilor
Index » Boli si tratamente » Terapia florala » Tratarea cu ajutorul florilor
» Ambitie exagerata

Ambitie exagerata


Share

Vita-de-vie este ta cea mai potrivita in cazul persoanelor care poseda o deosebita capacitate de a conduce, care-si urmeaza calea dominandu-i pe cei din jur si care pretind supunere absoluta din partea acestora.

Alte flori
Viorea de balta: Superioritate, energie si capacitate de a conduce iesite din comun, dar, in acelasi timp, toleranta si lipsa de severitate.
Apa de izvor: Pentru cei care traiesc numai ca sa-si atinga idealurile si sa ajunga la perfectiune.

Vita-de-vie (Vitis vinifera)
Vita-de-vie este o ta cataratoare, care creste mai ales in regiunile calde. Ajunge la o inaltime de pana la 15 m si florile ei verzi, frumos mirositoare, apar in lunile mai si iunie.
Esen|a este obtinuta prin metoda soarelui.

Sufletul tei
Vita-de-vie este o la foarte puternica st poseda o deosebita capacitate de a se impune. Se prinde de orice lucru pe care-l gaseste in apropiere si patrunde in cele mai mici crapaturi. Asa a recunoscut si doctorul Bach in potentialul sufletesc al tei capacitatea de a se impune si autoritatea, calitati folosite in sens pozitiv.Caracteristici

Acesti oameni au un potential enorm de energie si o mare capacitate de a rezista in situatii dificile. Prezinta caracteristici tipice pentru un conducator, autoritatea parand sa le fie innascuta. Sunt extrem de ambitiosi si au o vointa de fier, cu ajutorul careia reusesc sa gaseasca cale de iesire din orice situatie aparent Iipista de speranta. Totusi, cand devin setosi de putere, nu mai tin cont de cei din jur si ii tiranizeaza pentru a-si mentine autoritatea. isi inchipuie ca sunt perfecti si, din acest motiv, pretind ca poruncile sau dispozitiile lor sa fie indeplinite neconditionat si fara comentarii, insa ei insisi au probleme foarte mari cand trebuie sa urmeze o comanda, and permanent tendinta de a se opune oricarei indicatii si de a critica dispozitiile primite.
Oamenii cu care vin in contact sunt constienti de faptul ca se pot baza pe ei, in situatii extreme, dau doda de o rezistenta si o energie exceptionale.
Persoanele care necesita tratament cu aceasta ta pot deveni, in cadrul familiei, aderati tirani, care isi impun vointa in fata celorlalti membri ai familiei, neacceptand nici o contrazicere din partea acestora.In aparenta nu au mustrari de constiinta, sunt ingrozitor de duri si nu cunosc sentimentul de mila. Cel mai important lucru este sa aiba intotdeauna un scop al actiunilor lor. Pentru a-l atinge, sunt in stare sa calce peste cadavra.
Frica este un mijloc de care se folosesc de multe ori pentru a-i face pe cei din jurul lor sa li se supuna.
De aceea nici nu se poate ajunge la o discutie in aderatul sens a! cuntului. Sunt atat de convinsi de parerea lor, incat nu vor accepta niciodata alta opinie si vor incerca permanent sa o impuna pe a lor.
Aceasta mentalitate de conducator se remarca in orice domeniu. Situatiile care contravin urilor si intentiilor acestor oameni sunt condamnate cu o agresivitate si o grosolanie de neinchipuit. Actioneaza numai in interesul propriu, fara sa tina cont de cei din jur, fara sa le pese daca, prin comportamentul lor, jignesc sau chiar ranesc pe cei din jurul lor.
Aceasta stare de incordare fizica se manifesta si prin simptome tipice, de exemplu cresterea tensiunii, probleme cu ficatul etc.In concluzie, acesti oameni nu sunt priviti cu simpatie de cei cu care intra in contact din cauza felului cu care ii trateaza pe cei din jurul lor.Copii
Acesti copii sunt aderati tirani, neezitand sa-si impuna vointa prin orice mijloc. in relatiile cu cei din jurul lor le lipseste tactul. Trebuie sa fie permanent in centrul atentiei, nu sunt afectati prea tare de criticile adultilor, deoarece sunt convinsi ca nu gresesc niciodata.


Efectele florii de vita-de-vie

Vita-de-vie ajuta aceste persoane sa devina mai sensibile in raporturile cu ceilalti oameni.
Chiar daca nu se mai impun cu atata tarie, intoleranta si lipsa de consideratie fata de cei din jurul lor, tot vor fi remarcati si apreciati pentru calitatile lor innascute. Odata cu aceasta schimbare exterioara a atitudinii si lumea lor interioara se transforma, ajungand la un echilibru si la armonie sufleteasca care ie influenta pozitiv starea generala si raporturile sociale.


Alte masuri de precautie

Desi trairea unui sentiment de putere si control asupra celorlalti poate conferi acestor persoane mari satisfactii, in timp, se demonstra ca e mai placut sentimentul pe care ti-l inspira faptul ca ai multi prieteni si relatii armonioase cu acestia - acest lucru constituind o imbogatire reala a vietii.
Unii oameni, constienti de loarea lor, nu simt nevoia unei legaturi sincere, fiindu-le suficienta senzatia de putere si dominare asupra celorlalti. insa ei nu sunt constienti ca, mai devreme sau mai tarziu, veni timpul cand se vor simti singuri, lipsiti de speranta si nu vor reusi sa-si recastige prietenii.
Foarte mult poate ajuta un hobby care antreneaza un grup de oameni, de exemplu un sport de echipa sau participarea la un cor. in acest fel, persoanele respective inta in mod natural sa se comporte normal cu cei din jurul lor, sa-i trateze de la egal la egal si nu de pe pozitia conducatorului.
Antrenamentul mintal, in care pacientul isi inchipuie imagini si situatii care au o influenta poziti asupra resilirii echilibrului interior - de exemplu ajutorul dat unui om aflat intr-o situatie dificila - este de asemenea recomandat.
Persoanele afectate trebuie sa incerce in mod constient sa tina cont de parerea altora in timpul discutiilor, sa asculte ce spun cei din jurul lor si sa fie capabili sa cedeze, in cazul in care alta opinie este Justa sau mai aproape de realitate decat cea proprie.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Tratarea cu ajutorul florilor
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai