mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Corp vitros
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Corp vitros
» Sindromul swan

Sindromul swan





Swan a descris neovascularizarea focala a cicatricii stro-male, care era cauza hemoragiilor intraoculare la o lunga perioada dupa extragerea cataractei. Aparitia acestor vase anormale poate fi ingreunata, deoarece ele se modifica din punct de vedere al amplasarii si al activitatii. De obicei la bolnavi se produc periodic incctosarea nedureroasa a vederii (mai des dimineata) cu clarificare progresiva in decurs de citeva ore sau zile. Aceasta simptomatologie poate sa se dezvolte progresiv sau brusc, independent de stress sau trauma anterioara. Uneori ea este insotita de o durere neinsemnata, fotofobie si fotopsie.
La bolnavi se constata cel mai des hifema recidivanta, hemoftalmie, scaderea AV, uveita sau glaucom secundar. Au fost analizate rezultatele observarii si tratarii unui numar de 15 bolnavi (17 ochi) cu hemoragii intraoculare si din vasele de neoformatie ale cicatricilor postoperatorii stromale dupa citeva luni si citiva ani de la extractia intracapsulara a cataractei {la 1/3 din bolnavi a fost imtat IOL). La toti bolnavii s-a constatat dupa operatie aparitia periodica a unui val in fata ochiului operat. Perioada de dupa interventia chirurgicala a fost in medie de 4 ani. in momentul venirii bolnavilor la medic Aera la 15 ochi peste 0,5, la 2 ochi tensiunea intraoculara era de peste 30 mmHg. Tratamentul a inclus observarea periodica (10 ochi), goniofotocoagularea (7), criopexie limbica (3). Perioada de observatie a bolnavilor a fost, in medie, de 3 ani. Asi tensiunea intraoculara au fost normale la toti ochii (17) in aceasta perioada (141).



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor