mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicina generala
Index » Boli si tratamente » Medicina generala
» Sedarea

Sedarea





Definitie: Sedarea este o reducere indusa a nivelului constientei, in timpul careia contactul verbal cu pacientul este mentinut.
Doctorii, de orice specialitate, pot fi nevoiti sa administreze sedative. Doctorul ce prescrie sedative nu trebuie sa aiba responsabilitatea si a procedurilor pentru care se face sedarea (cum ar fi manipularea unei articulatii dislocate). Singura sa responsabilitate este sa asigure o sedare adecvata si sa urmareasca permeabilitatea cailor aeriene, respiratia si circulatia. Sedarea nu reprezinta o procedura mai simpla astfel incat sa poata fi evitata anestezia si nici nu scuteste pacientul de un oarecare post alimentar sau o pregatire corespunzatoare.
Dupa sedare este usor sa se instituie anestezia generala, riscurile ramanand aceleasi ( p. 872). Pierderea \"reflexului palpebral\" (atingerea usoara a genei superioare pentru a produce clipitul) este un semn bun pentru debutul anesteziei generale.


Agenti

» Diazepam (ca emulsie = Diazemulsi): doza initiala la adult 2,5-l0 mg IV.
» Midazolam: 0,1 mg/kg. Doza initiala la adult 2 mg IV (1 mg la batrani). Apoi, la nevoie inca 0,5-l mg IV, dupa 2 minute. Doza uzuala: 2,5-7 mg (batrani 1-2 mg). in anumite circumstante (de ex. manipularea unei articulatii mari; schimbarea dureroasa a bandajelor) se poate utiliza in plus si o analgezie narcotica (de ex. morfina 1-2 mg I.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor