mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicamente antivirale
Index » Boli infectioase » Medicamente antivirale
» Ribavirina

Ribavirina





Ribarina este un analog nucleozidic sintetic ce inhiba un spectru larg de rusuri ADN si ARN. Mecanismul actiunii ribarinei nu este complet elucidat si poate fi diferit pentru diferite grupe de rusuri. Ribarin-5\'-monofosfatul blocheaza transformarea inozin-5\'-monofosfatului in xanto-zin-5\'-monofosfat si interfereaza cu sinteza bazelor guaninice si cu sinteza ambilor acizi nucleici ADN si ARN. Riba-rin-5\'-monofosfatul de asemenea inhiba captarea ARN-ului mesager ral specific in anumite structuri rale. in studii demonstrand eficacitatea ribarinei, compusul a fost administrat sub forma de aerosol. El a fost utilizat pentru tratarea infectiilor determinate de rusul sincitial respirator (VSR) la sugari si mai putin in infectiile cu rusul paragripal la copii si in infectiile cu rusurile gripale A si B la adultii tineri. in infectiile cu VSR la sugari, ribarina administrata continuu in aerosoli pentru o durata de 3-6 zile a dus la o remediere rapida a bolii, zand semnele tractului respirator inferior si scaderea desaturarii in oxigen a sangelui arterial, in atie cu lotul tratat cu placebo. Medicamentul a avut, de asemenea, efecte clinice benefice la sugarii cu infectii cu VSR care au necesitat ventilatie mecanica. Ribarina sub forma de aerosoli a fost administrata si la copin mai mari si la adultii cu infectii severe cu VSR si infectii cu rus parainfluenza (inclusiv la cei imunodepresati), dar beneficiul, daca acesta exista, nu este clar. Administrarea orala a ribarinei in tratamentul infectiilor date de rusul gripal A nu a fost eficace. Ribarina administrata oral sau intravenos, la pacientii cu febra de Lassa, a redus mortalitatea, mai ales cand a fost administrata in primele 6 zile de boala. Administrarea de ribarin intravenos a fost clinic benefica in tratamentul febrei hemoragice cu sindrom renal determinata de rusuri Hantaan si ca terapie pentru febra hemoragica argen-tiniana. Mai mult, administrarea orala de ribarin a fost recomandata pentru tratamentul si profilaxia febrei hemoragice Congo-Crimeea. Este evaluata terapia intravenoasa cu ribarin pentru febra hemoragica cu sindrom pulmonar determinate de noi hantarusuri descrise in SUA.
Dozele mari de ribarin administrate oral (800-l000 mg/zi) au fost asociate cu o toxicitate hematopoietica reversibila, dar aceasta nu a fost observata in cazul aerosolilor cu ribarina, aparent datorita cantitatii mici de medicament absorbita sistemic. Administrarea in aerosoli a ribarinei este in general bine tolerata, dar poate fi asociata ocazional cu bronhospasm, rash cutanat sau iritatie conjunctivala. Tratamentul cu ribarina-aero-soli este autorizat pentru tratamentul afectiunilor cu VSR la sugari, sub supraveghere atenta - mai ales in situatia de ventilatie mecanica, cand precipitarea medicamentului este posibila. Personalul medical expus la acest drog a prezentat reactii toxice minore, incluzand iritatia ochilor si a tractului respirator. Deoarece ribarinul este mutagen, teratogen si embriotoxic, folosirea sa este in general contraindicata in sarcina. Administrarea sa in aerosoli are risc pentru personalul medical insarcinat.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai