mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Leziunile prin curent electric
Index » Arsuri » Leziunile prin curent electric
» Tratament

Leziunile prin curent electric


Leziunile produse de curentul electric asupra organismului uman sunt incluse in categoria traumatismelor extrem de grave, care implica de regula un prognostic vital rezervat si un prognostic functional sumbru, ce poate fi ameliorat numai printr-un tratament complex genera! si local individualizat in functie de particularitatile fiecarui caz in parte si instituit cu maxima urgenta. in functie de mecanismul lezional, curentul electric poate genera doua entitati clinice diferite. a. arsurile prin flama electrica, arsuri termice produse sub actiunea caldurii excesive generate de arcul voltaic. Temperatura degajata poate atinge valori extreme (2000-4000C), producand adesea escare profunde. Practic, acest tip de leziuni sunt incluse in categoria arsurilor termice clasice, motiv pentru care nu vor fi luate in discutie in acest capitol. b. electrocutia defineste acele leziuni generate de pasajul curentului electric prin tesuturi. Practic, organismul uman devine parte componenta a unui circuit electric, fiind interpus intre o sursa de curent electric si poarta de iesire a acestuia. Leziunile produse reprezinta o forma unica de traumatism atat prin mecanismele fiziopatologice declansate cat si prin evolutia specifica si extrem de grava.

Share

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniArsuri:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai