mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Arsuri chimice
Index » Arsuri » Arsuri chimice
» Evolutie. prognostic

Arsuri chimice


Rezultate in urma interactiunii tesuturilor cu diverse substante chimice, aceste leziuni reprezinta o conditie patologica grava. Leziunile specifice diverselor noxe chimice sunt mult diferite in comparatie cu arsurile termice, atat prin mecanismele pato-genice declansate cat si prin sanctiunile terapeutice individualizate in functie de agentul patogen. Desi incidenta arsurilor chimice este mult mai redusa comparativ cu cea a arsurilor termice (intre 5-8%), importanta cunoasterii lor este data de gravitatea leziunilor tisulare si a posibilelor complicatii sistemice. Gama substantelor ce determina frecvent arsuri chimice este extrem de larga, acestea generand leziuni cu gravitate diferita in functie de natura substantei chimice precum si de o serie de factori modulatori, cum ar fi cantitatea si concentratia substantei, modul ei de actiune si durata contactului. Pe de alta parte, o serie de compusi chimici au si capacitatea de a se absorbi pe cale sistemica, determinand manifestari toxice sistemice, specifice, care pot agrava prognosticul vital. Deci, arsurile chimice reprezinta o entitate cli-nico-evolutiva bine conturata in cadrul accidentelor denumite si nontermice, avand un tablou clinic polimorf si diferit de cel al arsurilor termice, si o evolutie specifica si caracteristica agentului lezio-nal. Ele survin de regula accidental (accidente industriale sau casnice), desi nu putine sunt urmarea unor atacuri criminale sau a unor gesturi terapeutice inadecvate.

Share

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniArsuri:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai