mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Infectia arsului
Index » Arsuri » Infectia arsului
» Contaminarea

Contaminarea


Share


Se realizeaza precoce si cu riati germeni; sursa principala de contaminare din primele zile o reprezinta in principal bolnavul, de la nivelul cavitatilor naturale. Autocontaminarea produce manifestari precoce ale infectiei.

Sursele exogene de contaminare (personal, aero-microflora, lenjeria, vizitatori, instrumentar, manopere incorecte) declanseaza ce mai tarziu infectia.
Declansarea si amplificarea infectiei este favorizata de (41-44):
- leziunea locala este un excelent mediu de cultura microbiana;
- prabusirea aparatului imunitar asociata cu dis-functia organelor si deficitul nutritional; pacientul poate fi considerat un caz de SIDA fara HIV.
Factorii care influenteaza colonizarea (20, 41-44):


- cresterea duratei de spitalizare;

- perioada de eliminare a escarei, perioada in care inmultirea germenilor este logaritmica;
- plaga granulara are maxima rezistenta impotri infectiei;


- calitatea tratamentului general si local influenteaza cel mai mult tipul si cantitatea florei existente.
Antiobioterapia de suprafata nu lichideaza niciodata germenii, ci numai selecteaza specii cu rezistenta marita. Mentinerea in limite accepile a infectiei de suprafata se face cel mai eficient prin utilizarea solutiilor antiseptice, alternativ, prin decapa-rea cat mai rapida a escarelor, practicarea bailor terapeutice si grefarea in timp util (10, 20, 41-44, 35, 61, 68, 72).
O particularitate a plagii arsului o reprezinta faptul ca fiind localizata in diferite regiuni nu este obligatoriu ca ea sa se infecteze simultan. Unele plagi de arsura, la acelasi bolnav, pot fi linistite, chiar sterile in timp ce pe altele se pot dezvolta in voie diferiti germeni. Un element ce caracterizeaza infectia arsului este capacitatea de extensie si inzie a infectiei, de obicei localizata.
Examenele bacteriologice se vor efectua periodic, rezultatele calitative si cantitative putand ajuta la mentinerea sub control a septicitatii plagii. Infectia capata un caracter extensiv din momentul in care cantitatea de germen/cm3 de tesut este egala sau depaseste loarea de 105, moment in care apar fenomene caracteristice, generale si locale, ale infectiei sistemice.


Antibioterapia comporta discutii privind administrarea ei preventi, este de dorit ca administrarea de antibiotice sa se faca tintit, dupa eluarea rezultatelor antibiogramei. Antibioticele vor fi administrate totdeauna in asociere pentru a acoperi intreg spectrul microbian si in doze suficiente (nu sunt permise doze mici si insuficiente care nu fac decat sa selecteze suse rezistente). Administrarea de anti-
biotice fi corelata cu suferinta preexistenta a altor organe, organe pe care acestea le pot afecta in mod deosebit.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Arsuri:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai