mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectiile mainii sl degetelor
Index » Patologia chirurgicala a mainii » Infectiile mainii sl degetelor
» Clinica

Clinica





Clinica cuprinde semne locale si generale: - Semnele locale
. Durerea este cauzata de excitarea receptorilor nervosi din zona inflamata. Este cu atat mai puternica cu cat zona respectiva este mai bogat inervata si cu cat distensia tesuturilor este mai mare. Caracterul ei este in mod diferit descris de catre pacienti (arsura, distensie, pulsatila). Durerea are un caracter ascendent paralel cu dezvoltarea infectiei, ea diminuand odata cu evacuarea colectiei sau cu remisia fenomenelor infectioase. Este accentuata de declivitate sau la compresiune. Limitarea posibilitatilor de distensie in anumite zone face ca durerea sa fie mai intensa in aceste regiuni (pana-ritiile mainii).
. Roseata este data de modificari vasomotorii in zona afectata. Ca efect hemodinamic apare staza in zona lezata. Poate ramane localizata sau se poate extinde sub forma limfangitei sau limfa-denitei.
. Caldura este consecinta unei activari meolice si circulatorii locale.
. Tumefactia apare si se dezvolta in paralel cu infectia, fiind evidenta la inspectie si palpare, este datorata cresterii permeabilitatii capilare si alterarilor structurale ale peretelui capilar. La palpare apare edemul depresibil cu semnul godeului pozitiv.
Impotenta functionala se produce prin diminuarea capacitatii functionale a membrului, aparand pozitia antalgica, de repaus, care incearca atenuarea durerilor aparute.
. Fluctuenta descrie senzatia speciala aparuta la palparea bimanuala data de prezenta unei colectii lichidiene a unei infectii colectate si abcedate. Prezenta ei este un semn pretios care diagnosticheaza o infectie chirurgicala aflata in stadiul in care necesita evacuare prin incizie si drenaj.
- Semnele generale sunt variate in functie de agresivitatea procesului infectios si de posibilitatile de aparare ale organismului.
. Febra.
. Frisonul este intalnit in formele grave ale infectiei cu bacteriemie sau ca semn initial in erizipel. Reprezinta o reactie neuro-vegetativa datorata descarcarii bruste de exotoxine sau pirogeni endogeni in circulatie.
. Pulsul este normal in infectiile usoare. in cele grave este tahicardie, de la bine batut pana la filiform in cele grave. in socul septic se intalnesc modificari mergand pana la hipotensiune severa cu colaps vascular.
- Semne generale de acompaniament sunt reprezentate de: astenie, cefalee, tulburari dispeptice, varsaturi, contractura musculara.
- Semnele umorale releva leucocitoza, deviere spre stanga a formulei leucocitare, neutrofilie, cresterea H.
. Pentru o mai buna incadrare in conceptiile moderne reamintim definitia "Sindromului de Raspuns Inflamator Sistemic\":
- temperatura corporala > 38°C sau 90/minut;
- rata respiratorie >20/minut sau paCO2 12 000/ml, < 4 000/ml sau > 10% imature.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor