mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli ale sistemului imun
Index » Boli ale sistemului imun » Boli cu deficiente imune primare

Boli cu deficiente imune primare





Functiile imune sunt mediate de familii de limfocite independente in dezvoltare, dar care interactioneaza functional. in cadrul procesului de aparare al gazdei, activitatile limfocitelor B si T precum si produsii acestor celule sunt strans corelate cu functiile altor celule ale sistemului reticuloendotelial. Macrofagele, celulele dendritice si celulele Langerhans de la nivelul pielii joaca un rol important in captarea si prezentarea antigenului celulelor B si T, avand ca rezultat initierea raspunsului imun. Macrofagele pot deveni la randul lor celule efectoare, mai ales atunci cand sunt activate de citokine limfocitare. Actiunea de "curatire" a leucocitelor polimorfonucleare este directionata si realizata specific de catre anticorpi, in colaborare cu citokinele si sistemul complement. Celulele NK (natural killer), o populatie de limfocite granulare, pot distruge spontan celule tumorale sau infectate viral, efecte care sunt amplificate de catre citokinele produse de celulele imune si inflamatorii. Actiunea celulelor NK poate fi declansata si de catre anticorpii de tip IgG pentru care aceste celule prezinta receptori de suprafata. Implicarea in declansarea raspunsului imun imediat a interactiunii dintre bazo file si celulele tisulare mastocitare, pe de o parte si anticorpii de tip IgE, pe de alta parte este discutata in capitolul 310. Luarea in considerare a acestor interrelatii reprezinta o parte importanta in analiza pacientilor cu suspiciune de deficienta imuna.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor