mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli ale sistemului imun
Index » Boli ale sistemului imun » Boala produsa de virusul imunodeficientei umane: sida hiv si bolile asociate

Boala produsa de virusul imunodeficientei umane: sida hiv si bolile asociate







Sindromul imunodeficientei umane dobandite (SIDA) a fost pentru prima data recunoscut in Statele Unite ale Americii in vara lui 1981, cand Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) a raportat aparitia neexplicata a pneumoniei cu Pneumocystis carinii la cinci barbati homosexuali, anterior sanatosi, din Los Angeles, si a sarcomului Kaposi la 26 de barbati homosexuali, anterior sanatosi, din New York si Los Angeles. In cateva luni boala a fost recunoscuta la barbatii si femeile care foloseau droguri injectabile si curand dupa aceea la cei ce primisera transfuzii de sange si la hemo-filici. Datorita numarului disproportionat de mare de cazuri de SIDA intalnite la inceputul epidemiei in randul populatiei haitiene din Statele Unite, acest grup a fost incorect desemnat ca un grup de "risc". Studiile efectuate curand in randul haitienilor din Statele Unite si Haiti au aratat ca boala din randul haitienilor a avut un mod de transmitere homosexual dar si heterosexual; ultimul a fost aproape identic cu modul predominant de transmitere ce a fost recunoscut in tarile in curs de dezvoltare din Africa subsahariana si din lume (vezi mai jos). Modelul epidemiologie al bolii fiind dezvaluit, a devenit clar ca un microb transmis prin contact sexual si sange sau produse din sange era cel mai probabil agent etiologic al epidemiei.










Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor