mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Tumorile cardiace primare benigne
Index » Tumorile cardiace » Tumorile cardiace primare benigne
» Rabdomiomul cardiac

Rabdomiomul cardiac


Share

Rabdomiomul este tumora cardiaca cea mai frecnta la copil si este a doua ca frecnta printre tumorile benigne cardiace per total (7). 90% dintre rabdomioamele cardiace apar la varste sub 15 ani si 30-50% dintre ele sunt asociate cu scleroza tuberoasa (boala Bourneville care asociaza retard mental, convulsii si tulburari de vorbire cu pete depigmentate in special pe torace). Circa 90% dintre rabdomioame sunt multiple si intereseaza mai ales ntriculii (12). Ele sunt localizate profund in miocard si de aceea rezectia lor chirurgicala este adesea dificila. Manifestarea clinica principala este reprezentata de tulburari de ritm (tahiaritmii recurente) dar ele pot determina si obstructia unei camere cardiace prin crestere intracavitara (4,5).
Indicatia chirurgicala depinde de seritatea manifestarilor clinice. La pacientii foarte tineri si ser simptomatici sansele de supravietuire sunt foarte mici in lipsa tratamentului chirurgical. in schimb, in cazul in care simptomatologia nu este pregnanta nu se recomanda interntia chirurgicala, date fiind rata de crestere redusa si caracterul neinvaziv ale tumorii. Scopul principal al tratamentului chirurgical (cand acesta este indicat) nu este rezectia completa a intregului tesut tumoral ci resilirea pe cat posibil a functiei cardiace. Se are in dere indepartarea obstructiei, prezervarea functiei valvulare si ntriculare si prenirea lezarii sistemului de conducere (1,2,11).Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Tumorile cardiace:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai