mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Tumorile cardiace primare benigne
Index » Tumorile cardiace » Tumorile cardiace primare benigne
» Feocromocitomul cardiac

Feocromocitomul cardiac


Share

Feocromocitomul cardiac este o tumora extrem de rara (14). El este localizat de obicei la nivelul acoperisului atriului stang. Tumora este de obicei acti hormonal iar pacientii se prezinta cu hipertensiune severa (1,5). Arteriografia coronariana este extrem de utila intrucat ea sileste atat localizarea cat si scularizatia tumorii. Alte metode diagnostice sunt dozarea catecolaminelor urinare (care sileste probabilitatea maxima de existenta a unui feocromocitom), scintigrama cu meta-iod-benzil-guanidina (sileste localizarea mediastinala a tumorii), ecografia, CT si RMN. Mai rar se utilizeaza dozarea seriata a catecolaminelor in diferite teritorii, venoase sileste concentratia crescuta a acestora la nivelul inimii.
Feocromocitoamele cardiace sunt de obicei tumori benigne iar rezectia acestora determina in general vindecarea si rezolrea simptomatologiei (1,14). Complicatia cea mai frecventa este sange-rarea refractara din patul tumoral care este foarte abundent scularizat (1).


Hemangiomul cardiac

Hemangiomul cardiac este o tumora exceptionala, doar 24 de cazuri fiind raportate pana in prezent in literatura (15). In cazul in care pacientii sunt simptomatici ei se prezinta cu simptome datorate obstructiei sau compresiei diferitelor structuri cardiace. CT cu substanta de contrast sau RMN silesc diagnosticul de tumora cardiaca hipers-cularizata. Coronarografia rele aspectul caracteristic de "inflorire\" (blush). Rezectia chirurgicala este curati iar in unele cazuri s-a obsert regresia spontana (1,5).Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Tumorile cardiace:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai