mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Cauzele sterilitatii
Index » Sanatatea familiei » Planning familial » Cauzele sterilitatii
» Dereglarile hormonale

Dereglarile hormonale


Share
Cele mai frecvente dereglari hormonale sunt cele care influenteaza maturizarea foliculului, dezvoltarea olului si imtarea embrionului in peretii uterului. Se manifesta prin menstruatii neregulate, prin dereglarea ciclului menstrual. Se cunosc trei cauze ale acestor dereglari:
- disfunctia ovarelor legata de dereglarea secretiei hormonilor in sistemul hipotatamus-hipofiza;
- modificarile substantiale din ovare, determinate de o disfunctie a ovarelor perpetuata in timp, care impiedica secretia de hormoni proprii;
- schimbarile intervenite in echilibrul glandei tiroide, al prolactinei, al hormonilor sexuali masculini, care deregleaza functia de secretie a hormonilor ovarieni.
Nu de putine ori, pentru a elucida cauza dereglarilor hormonale, trebuie examinate atent toate organele cu secretie hormonala, legate intre ele: hipofiza,hipotalamusul, ovarele, glanda tiroida, glandele suprarenale. Disfunctia ovareloreste legata in 20 la suta din cazuri de dereglari ale secretiei de hormoni in sistemul hipotalamus-hipofiza, adica depind de centrii creierului care regleaza meolismul hormonal al organismului in general. Daca activitatea sistemului hipotalamus-hipofiza este dereglata, in ovare nu parvin semnalele corespunzatoare, iar ritmicitatea productiei de hormoni ovarieni este periclitata. LH si FSH sunt elaborati intr-o cantitate prea mare sau prea mica, sau este modificata proportia lor. Respectiv, maturizarea foliculului este compromisa, iar olul sau nu se maturizeaza, sau nu este viabil. Disfunctia sistemului hipotalamus-hipofiza se poate produce ca rezultat al unei traume la cap, a unei tumori sau a unor dereglari chimice ale hipofizei. O influenta negativa pot avea stresul, dietele nesabuite, supradozarea antrenamentului sportiv. De fapt, in asemenea conditii, intra in actiune mecanismele de aparare, care impiedica aparitia unei sarcini intr-o perioada de criza in viata femeii.
Daca ciclul menstrual e mai mic de 21 de zile sau mai mare de 35 de zile, exista riscul ca olul sa fie imatur sau neviabil. Totodata, in jumatate din cazurile de cicluri fara olatie, ovarele nu produc foliculi maturi din care ar putea sa se dezvolte mai apoi olul. De aceea olatia nu este posibila, olul matur lipseste, iar spermatozoizii nu au ce fecunda. Absenta totala a olatiei constituie o dereglare grava in activitatea ovarelor. Lipsa olatiei este deseori insotita de dereglari precum: lipsa menstruatiei, nedezvoltarea sanilor, o pozitionare incorecta sau absenta unor organe sexuale in general, altfel spus, lipsa olatiei este conditionata de alte defecte congenitale.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai