mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Cauzele sterilitatii
Index » Sanatatea familiei » Planning familial » Cauzele sterilitatii
» Bolile uterului

Bolile uterului


Share



Dereglari de constructie a uterului se intalnesc la fiecare a zecea femeie sterila. Orice malformatie care afecteaza catatea uterului, functioneaza ca un sterilet, care impiedica ovulul sa se imteze in endometru. La aceste afectiuni se raporteaza polipii mucoasei uterului, fibromiomul uterului, precum si malformatiile congenitale ca: uterul bicorn, uterul cordiform, uterul dublu etc. Aceste particularitati nu se mostenesc si pot fi depistate usor cu ajutorul ecografuiui, tratarea lor insa, cel mai des, prezinta dificultati majore.


Dintre tumorile organelor sexuale feminine, cea

mai frecventa este miomul uterului. O astfel de boala o au 20-25 % dintre femeile de 30 de ani si fiecare a doua femeie de 40 de ani. Potrit medicinei moderne, miomul uterului e o tumoare hormonala benigna, care se formeaza din cauza dereglarilor din sistemul hipotalamus-hipofiza - cortexul glandei suprarenale - ovare. Potrit datelor unor cercetatori, fiecare a cincea femeie bolnava de miomul uterului este sterila.
Miomul uterului reprezinta niste noduli din muschi si tesut conjunctiv de diverse dimensiuni, localizati pe diferite portiuni ale uterului. Problemele acestei boli sunt in functie de dimensiunea si localizarea nodulilor. Unii dintre ei cresc pe "piciorus\". La o rasucire a "piciorusului\" apar dureri puternice. Raspandirea nodulilor pe mucoasa uterului amplifica hemoragiile menstruale. Daca miomul creste in apropierea gurii trompei uterine, atunci tumoarea poate bloca intrarea in trompa. in afara de asta, tumorile pot impiedica imtarea ovulului in peretii uterului, provocand astfel avortul spontan. Deoarece miomul este dependent de hormon, dezvoltarea lui in timpul tratamentelor hormonale trebuie controlata cu ajutorul ecografuiui.
Una din cauzele sterilitatii femeii poate fi polipoza catatii uterului, cand polipii invadeaza catatea uterina si nu permit imtarea embrionului.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai