mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Leacuri populare
Index » Plante medicinale » Leacuri populare
» Hemoroizii - oprirea udului (urinarea oprita) - raguseala

Hemoroizii - oprirea udului (urinarea oprita) - raguseala







Hemoroizii se produc in urma unui anumit mod de ata, ori sunt mosteniti de la parinti. Aceia care stau mult in camera, oamenii de birou, invatatii, cei care mananca tot lucruri alese etc, sunt atinsi de aceasta boala. Taranul, care tot anul se hraneste cu cartofi si cu mancaruri simple fainoase, care nu vede carne decat duminica si la zile mari, care in loc de bere si de nuri tari, n-are alta bautura decat laptele si nul apostolilor (apa), care munceste din greu in fiecare zi la camp sau acasa, acela abia cunoaste dupa nume aceste sugatoare de sange.
Hemoroizii sunt o boala foarte apasatoare, desi, la inceput, si adesea ani indelungati, neprimejdioasa.
Mancarimea si arsura sunt foarte neplacute si uneori foarte chinuitoare, dar mai chinuitor e efectul lor deprimant asupra spiritului, caci fac pe om mereu suparat, capricios, iritat. Sunt cazuri in care imarasc ata in chip inspaimantator si imping iritatia pana la nebunie.


De aici se vede ca nepasarea fata de aceasta boala sau neluarea ei in seama nu sunt catusi de putin la locul lor. Trebuie sa avem grija ca raul sa nu se mareasca, sa ia un caracter urat.

Dar ce sunt cu adevarat hemoroizii si cum se produc ? Desigur, fiecare a vazut un curcan, precum si sacii de piele ce-i atarna la gat, uneori ca niste buzunare goale, fara nici un continut. Insa indata ce animalul se manie, sacii de piele se umfla, umdu-se cu sange si devenind astfel niste globuri rosii.
Astfel de globulete, pline cu sange sau cu alt soi de sucuri, sunt si hemoroizii, fie ca apar la exterior sau in interiorul corpului.
Arterele sunt niste te elastice, care se intind sau se destind. Cu cat sangele patrunde neregulat intr-un loc, cu atat artera se largeste in acel loc, indeosebi in punctul unde sangele se aduna, stagneaza, intocmai ca o baltoaca. Se formeaza acolo noduri mici ca negii. Se pot vedea la unii pe fata, la altii pe maini. Nodurile acestea sunt umplute de sange.
Din cand in cand astfel de noduri se sparg si continutul lor e o materie de culoare inchisa, adesea sange curat. La spargerea nodurilor, bolnavul se simte mai usurat. Cand are multe si sunt toate pline, sufera mult. Nu numai la capatul matului sezutului, ci si in interiorul acestui mat se formeaza astfel de expansiuni de artere. La o degenerare mai mare, apar in interiorul corpului la vasele de sange. Precum adunaturile neregulate, jefuitoare, urmeaza trupele regulate, asa si acesti sugatori de sange se tin tot de artere, indeosebi de cele principale.

Cu cat nodurile apar mai numeroase si cu cat se sparg mai des, cu atat pot deveni mai vatamataore partilor navalite de ele. Nu e rar sa se produca in acele parti bube rele, incurabile, fistule -i altele.
Tratarea hemoroizilor cu apa e lesnicioasa si in cele mai multe cazuri cu efect sigur. Numarul cazurilor tratate dupa metoda mea e foarte mare si la nici unul n-a lipsit ndecarea.
Mai intai sa vorbim despre ermii de la sezut, despre acele mici lipitori, de vor exista. Prezenta lor este tradata din ciupituri, muscaturi, rozaturi, gadilari in partea sezutului (desi acestea pot sa arate si o noua umplere a nodurilor.
Sa se faca unul, doua sau trei clisme reci rapide, una dupa si apa sa se dea indata afara. Ajungand apa in intestinul sezutului, ermii se desprind, din locurile unde stau infipti, intocmai cum se desprind lipitorile de pe piele, cand sunt presarate cu sare. Apa clismelor, intorcandu-se indata afara, scoate ermii. Daca operatia se repeta a doua si a treia oara, ies din intestin o mare parte din ermi, uneori chiar toti. Procedarea poate avea loc de doua sau de trei ori pe saptamana.

De avem de a face cu noduri hemoroidale, trebuie sa urmarim ca : din locurile unde sangele se gramadeste prea mult, acest sange
trebuie scos, vasele peste masura umflate si deci care se intind pe unde nu trebuie, e nevoie sa se stramteze la loc, necuratenia, materiile de prisos si incarcatoare trebuie date afara.
In scopul acesta sunt bune urmatoarele aplicari :
Bolnavul sa-si pregateasca in pat o compresa dorsala, adica in cazul nostru, o panza groasa, indoita de mai multe ori, inmuiata in apa cea mai rece, atat de lunga ca sa acopere si sa ajunga pana peste gaura sezutului, atat de lata incat sa acopere spatele. Bolnavul sa se intinda peste aceasta compresa si sa stea trei sferturi de ceas. Daca compresa se incalzeste, sa se inmoaie din nou.
De aici inainte e bine ca pacientul sa faca trei-patru bai de sezut pe sapatmana, reci si scurte. Baia se poate face si noaptea, sculandu-ne din pat. sa nu tina niciodata decat un minut.
Cine sufera de hemoroizi si face in fiecare trimestru, o saptamana sau doua cura descrisa, poate fi sigur, ca raul nu va mai fi suparator, de nu va pieri cu totul.
Cu prire la hrana, recomand paine de secara, carnea bine fripta, 1; pte dulce si covasit, dar a se feri de spirtoase.

Oprirea udului (Urinarea oprita)
Odata am fost chemat in graba la un mosneag spre a-l impartasi cu sfintele taine, caci se astepta sa moara. Mi se spuse ca avea dureri teribile, ca i se oprise udul. Alergai la bolnav. Ca preot nu puteam face nimic, caci batranul umbla prin casa si tipa de durere, nu putea sta un moment pe loc. Nevasta lui gea si nu stia ce sa faca.
Spusei femeii sa incalzeasca iute apa si sa aduca o oala mare (tucal). in oala sa puna o mana din ta coada calului si sa toarne deasupra apa fierbinte. Bolnavul s-a asezat pe oala, asa ca aburul izbea locul bolnav. Am spus sa sada asa 20-30 de minute, apoi sa se culce, iar eu voi veni dupa un ceas spre a-l impartasi.


Dupa un ceas am venit, dar am gasit pe omul meu linistit in pat. plin de sudori. El imi povesti, inveselit, ca urinase ca doi litri si ca nu mai simtea nici o durere. Asa dar nu mai avea nevoie de impartasire.
A doua zi batranul s-a mai aburit 20 de minute ; a treia zi s-a odihnit, iar a p; tra zi s-a dus la lucru.
Boala ii venise din raceala. Nu poate crede cineva, cat bine face o asemenea buruiana simpla, intrebuintata bine.

Un taran era bolnav si nu mai putea de dureri. Un doctor veni si ii scoase udul cu un instrument. Dar instrumentul se rupse si ramase o bucata inauntru. Cate necazuri pana s-a scos aceasta bucata !
Urma o inflamatie teribila si cu instrumentul nu se mai putea face nimic. Medicul parasi pe bolnav zicand ca nu apare ndecare. Nenorocitul trimise dupa un preot ca sa-l pregateasca de moarte. Din intamplare preotul auzise cum ndecasem pe un unchias si trimise dupa mine. Basica se deserta, infiamatia se inlatura si pacientul se facu bine de tot.
Se mai poate recomanda, ca, pe langa aplicarea externa, sa un ceai de aceeasi buruiana si sa bea zilnic o ceasca impartita in 2-3 portiuni.
Un om de 64 de ani, dar zdravan inca, simti ca i s-a oprit udul. Chema un medic. Acesta zise ca nu este doctorie contra acestei boli, decat numai instrumentul. Trebuia sa faca operatie la fiecare 24 de ore. Dupa patru zile incepu sa arda tot corpul omului si nu i se da apa. Ardea ca focul si murea de sete. Medicul avea putina speranta.

I-am dat omului sfatul urmator : "Ta o bucata de panza (ca o jumatate de cearceaf), indoieste-o de mai multe ori, inmoaie-o in apa calda, intinde-o pe ctp si te culca, cu spinarea pe ea. ca la un ceas ; apoi inmoi din nou panza si o aplici la corpul de jos, ca un ceas".
Dupa prima aplicare omul a putut urina ceva. La inceput s-a facut aplicarea zilnic de doua ori, apoi numai o data. Intern, pacientul iua ceai de coada calului, o ceasca pe zi. impartita in trei portii. Tot asa de bun e si rosmarinul cu n. Durerile incetara si caldurile disparura. De atunci omul e mai sanatos decat in trecut.
Un taran, ca de 42 de ani, ne spunea :
"Sufar de 4 ani si ma simt tot mai rau. Sunt silit sa ies la ud de 20 de ori pe zi si urinez prea putin.
"Daca tin udul o jumatate de ceas, ma apuca dureri teribile. Doctorii nu m-au putut ajuta. Am baut 80 de sticle de apa minerala, m-am simtit ceva mai bine, dar nu m-am ndecat. Peste noapte trebuie sa ma scol Ja fiecare jumatate de cejs. Nu stiu ce e de facut".
Aplicari : 1) In fiecare saptamana doua bai calde cu paie de ovaz fierte in acea apa, zece minute in baia calda, apoi o jumatate
de minut in acea rece si iar zece in cea calda, asa de trei ori, 2) in celelalte zile cate o infasuratoare scurta de la subsuori pana la genunchi, carpa inmuiata tot in apa de paie de ovaz si compresa tinuta un ceas, timp de 12-14 zile, 3) Sa bea zilnic trei cesti mici cu coada calului fiert zece minute. Omul si-a recastigat sanatatea.

Raguseala
O fata de 11 ani isi pierduse glasul de mai multe luni si de abia o puteai intelege cand vorbea. La fata era alba ca hartia, ochii neti, era foarte slabita. Corpul ii era rece si apetitul pierdut.In doua luni fata s-a indreptai cu lotul si s-a intarit prin ur-mataorele aplicari : 1) A umblat zilnic desculta prin iarba de 2-3 ori, 2) De 3-4 ori pe saptamana isi aplica salul (inmuiat in apa, stors si infasurat pe umeri si piept) ; 3) O baie de sezut pe saptamana, 4) Cand era timpul cald se scalda de trei ori pe saptamana in apa statuta la soare.
Fata manca bucate obisnuite de casa si mai ales lapte, cate
o lingura la o ora.
Un preot suferea de raguseala din octombrie pana in mai. A incercat toate, a consultat multi medici, dar fara folos. Asa a suferit 14 ani. In fine a cautat ajutor la mine.
L-am sfatuit sa stea in apa. Dimineata isi spala tot corpul, ca si peste noapte, cand se destepta.
Dupa 12 zile suferinta a disparut si pana azi nu mai stie de raguseala
O proba mai mult, cat de radical ndeca apa.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai