mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Abcesele hepatice amoebiene
Index » Patologia chirurgicala a ficatului » Abcesele hepatice amoebiene
» Tratament

Tratament


Share

Tratamentul abceselor hepatice ameobiene va fi un tratament medico-chirurgical cu accent mai mare pe tratamentul medical (2).
Tratamentul medicamentos se va administra tuturor bolnavilor care au fost diagnosticati clinic si paraclinic. Antibioticul de electie este Metronida-zolul (750 mg de trei ori pe zi). Acesta se poate asocia cu fosfatul de chlorochina. Tratamentul va dura 10-l4 zile. Medicatia alternativa este reprezentata de emetina si derivatii ei.
Punctia percutana a abcesului prin ghidare eco-tomografica se va face daca nu se obtine un raspuns la tratamentul medicamentos in 2-3 zile si va consta in evacuarea puroiului si instilarea de substanta antibiotica in cavitatea restanta (8).

Tratamentul chirurgical al abcesului hepatic ameobian se va aplica in caz de esec al terapiei medicamentoase (asociat sau nu cu punctie, drenaj) si in caz de complicatii. Se va aborda abcesul pe calea cea mai directa dupa localizarea lui eco-tomografica, se va inciza si se va evacua cavitatea de puroi si apoi se va drena cat mai decliTipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala a ficatului:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai